ראש השנה בפתח וזה גרם לנו לרוץ שוב לעלעל ולבחר מתכונים מתוך אחד מספרי הבישול האהובים עלינו שיצאו בשנה האחרונה "לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים" של עינב בובליל. אחרי ששיתפנו אתכם במתכון לקוביות בטטה בצ'ילי ושומשום ובמתכון לאורז עם כבש - הגיע תורו של המתכון הנהדר שלה לאסאדו.
לרכישת הספר
אסאדו בתנור עם פטריות
עינב בובליל מספרת על המתכון: "הרשת מפוצצת במתכונים של אסאדו. יש מיליון דרכים להכין את נתח הבשר הזה, ולמען האמת, כולם נראים טעימים ומזמינים. אבל המתכון הזה עשיר מאוד וטעים במיוחד. הילדים הגדולים שלי עפים עליו, הוא נראה יפה ומרשים על השולחן והבונוס הוא שהוא קל להכנה. בהכנת ארוחה חגיגית, אתם יכולים להתחיל בהכנה שלו, ואז, כשהוא בתנור, תוכלו להתפנות ליתר המנות ולדעת שיש לכם כבר מנה אחת בטוחה ומעולה. אתם יכולים לוותר על מרכיבים מסוימים או להוסיף את מה
שאתם אוהבים. עבורי, אחרי המון ניסיונות, זה המתכון המנצח".
המרכיבים:
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 6-5 בצלים (לבנים ואדומים), חתוכים גס
- 2 כפות סוכר חום
- 2 ק"ג אסאדו, חתוך לקוביות גדולות
- 10 תפוחי אדמה קטנים
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
- 2 סלסילות פטריות שימאג'י
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון
- 1 כוס ערמונים קלופים
- 1 ראש שום
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- מלח, לפי הטעם
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק בצל
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כוס (240 מ״ל) מים
- 3-2 ענפי תימין או רוזמרין טריים
אופן ההכנה:
- שמים שמן בסיר רחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הסוכר החום וקוביות האסאדו ומטגנים מכל הכיוונים עד השחמה.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטות, הפטריות, הערמונים וראש השום. מתבלים בפלפל שחור, מלח, פפריקה ואבקת מרק בצל. מוסיפים את רכז הרימונים ורוטב הסויה ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל את ענפי התימין או הרוזמרין. יוצקים את המים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
- מחממים תנור ל־180 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו.
- מסירים את הסיר מהכיריים. מכסים אותו בנייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום. סוגרים עם המכסה ואופים בתנור 4-3 שעות, עד שהאסאדו מתרכך.

