התוספת שתיגמר הכי מהר בשולחן החג: קוביות בטטה בשומשום

קלה, מהירה, טעימה בטירוף ומתאימה לכל שולחן • עינב בובליל עושה את זה שוב עם מתכון לקוביות בטטה פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ועם ציפוי של שומשום קלוי שמוסיף להן טוויסט מיוחד

קוביות בטטה בצ'ילי ושומשום. צילום: נמרוד סונדרס
ראש השנה הקרב ובא, גרם לנו לפתוח מחדש את אחד מספרי הבישול האהובים עלינו בשנה האחרונה "לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים" של עינב בובליל, המציע מעל ל-80 מתכונים חגיגיים לשבתות וחגים. בחרנו מתוכו עוד שני מתכונים, שכדאי לכם להכניס לרפרטואר שלכם - ביום-ום ובעיקר בערב החג הקרוב. נתחיל עם התוספת שתשדרג כל שולחן חג שתונח עליו.
 
מתכון לאסאדו בתנור עם פטריות של עינב בובליל
 
לרכישת הספר
 
קוביות בטטה בשומשום, צילום: נמרוד סונדרס

קוביות בטטה בשומשום

"המנה הזו היא פינוק אמיתי - קלה, מהירה, טעימה בטירוף ומתאימה לכל שולחן  בארוחה חגיגית וגם לנשנוש שעומד בפני עצמו בשבת בצהריים או למחרת החג. במתכון הזה הבטטה פריכה מבחוץ, רכה מבפנים והציפוי של השומשום הקלוי מוסיף
לה טוויסט מיוחד שמשדרג כל ביס. לא משנה מתי מגישים את הקוביות האלה, הן תמיד נעלמות מהשולחן במהירות!"

המרכיבים:

  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות בתוכנית חום עליון־תחתון או טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור, ומפזרים אותן בתבנית.
  3. אופים 25-20 דקות, עד שהבטטות רכות וזהובות.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור (מבלי לכבות אותו) ומזליפים מעל את רוטב הצ'ילי המתוק. מערבבים היטב.
  5. מחזירים את התבנית לתנור ל־5 דקות נוספות.
  6. מוציאים מהתנור ומפזרים את השומשום מעל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר