הספר ״טעים ובריא״ מציע חיבור ייחודי בין קולינריה לרפואה, פרי שיתוף פעולה של פרופ' דן טרנר, השף עומר מילר, אלינוער רבין וצוות דיאטניות בכירות. המהדורה החדשה מאגדת עשרות מתכונים טעימים, מותאמים במיוחד למטופלים עם קרוהן, קוליטיס, צליאק ואי סבילות ללקטוז, תוך הקפדה על עקרונות תזונה מבוססי מחקר קליני. לצד המתכונים, הספר כולל הסברים וכלים פרקטיים להתמודדות יומיומית עם המחלה, והכנסותיו מוקדשות לפעילות לילדים חולים. הפרויקט, שכולו נעשה בהתנדבות, מבטא תפיסת עולם הוליסטית: אוכל בריא יכול להיות גם מהנה, נגיש ומשמעותי כחלק מהטיפול הרפואי.
גראבלקס
למה זה טוב?
- טיפול להורדת דלקת בקרוהן
- טיפול לשמירה על רגיעה בקרוהן וקוליטיס
- צליאק ואי סבילות לגלוטן
- אי סבילות ללקטוז
זמן הכנה: 10 דקות, 36 שעות השריה
מספר מנות: 10
מצרכים:
- פילה סלמון במשקל 1 ק“ג, עם העור
- 1 כף דבש
- 50 גרם מלח גס
- 50 גרם פלפל שחור גרוס גס
- 50 גרם שמיר קצוץ גס
אופן ההכנה:
- מניחים את פילה הסלמון על נייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
- מושחים את הדג בדבש משני הצדדים, מפזרים עליו מלח, פלפל שחור ושמיר ועוטפים אותו היטב בנייר האפייה.
- מניחים את הדג העטוף על מגש או קרש ומעבירים למקרר ל-36 שעות. במהלך ההשריה הדג מפריש נוזלים.
- לפני ההגשה פותחים את נייר האפייה ומרחיקים את נוזלי ההשריה, כולל השמיר. פורסים את הדג לפרוסות דקות, ללא העור. אפשר לשמור את הדג במקרר (בקופסה אטומה) במשך שבוע.

