כל כך פשוט שזה מביך. בלי הרבה מילים, עוף פשוט, במרינדה פשוטה בימים לא פשוטים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אתם יכולים להוסיף למנה תפוחי אדמה חצויים, שמיניות בצל, בטטות או שאר ירקות שורש.
- אתם יכולים להחליף את העשבים, בעשבים אחרים.
עוף צלוי ברוטב דבש וחרדל
מצרכים:
- 8 כרעיים של עוף
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס חרדל חלק
- 1/4 כוס שמן זית או פחות
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 וחצי כפיות רוזמרין קצוץ
- 1 וחצי כפיות טימין
- 1/4 פלפל צ'ילי פרוס דק לפרוסות (אופציה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה. מניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הרוטב: הדבש, החרדל, שמן הזית, השום, מלח ופלפל.
- מכניסים את הכרעיים לתוך הקערה, מערבבים היטב ומצפים אותם ברוטב.
- מעבירים את הכרעיים לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת. מוסיפים את עשבי התיבול והצ'ילי ומפזרים באופן שווה בתבנית.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ועל זה נייר כסף ומכניסים אותה לתנור. אופים כשעה, ובסיומה מסירים את נייר האלומיניום ונייר האפיה ומניחים לכרעיים להשחים עוד כ-20-30 דקות (או עד שהם מקבלים צבע יפה), מדי פעם מצפים אותם בנוזלים שבתחתית התבנית.
כל המתכונים הכי טובים לראש השנה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
