כל כך קל שזה מביך: עוף צלוי בדבש לראש השנה, ובכלל

הכל בחיים שלנו כאן מסובך - אז בואו נקל איפה שאפשר • עוף בתנור במרינדה משגעת, שיוצא רך ועסיסי, בכלום עבודה? יאללה, קיבלתם

עוף צלוי בדבש וחרדל. צילום: ליאת נעמי שירית

כל כך פשוט שזה מביך. בלי הרבה מילים, עוף פשוט, במרינדה פשוטה בימים לא פשוטים.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אתם יכולים להוסיף למנה תפוחי אדמה חצויים, שמיניות בצל, בטטות או שאר ירקות שורש.
  • אתם יכולים להחליף את העשבים, בעשבים אחרים.
כל כך קל שזה מביך, צילום: ליאת נעמי שירית


עוף צלוי ברוטב דבש וחרדל

מצרכים:

  • 8 כרעיים של עוף
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס חרדל חלק
  • 1/4 כוס שמן זית או פחות
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 וחצי כפיות רוזמרין קצוץ
  • 1 וחצי כפיות טימין
  • 1/4 פלפל צ'ילי פרוס דק לפרוסות (אופציה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה. מניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הרוטב: הדבש, החרדל, שמן הזית, השום, מלח ופלפל.
  3. מכניסים את הכרעיים לתוך הקערה, מערבבים היטב ומצפים אותם ברוטב.
  4. מעבירים את הכרעיים לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת. מוסיפים את עשבי התיבול והצ'ילי ומפזרים באופן שווה בתבנית.
  5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ועל זה נייר כסף ומכניסים אותה לתנור. אופים כשעה, ובסיומה מסירים את נייר האלומיניום ונייר האפיה ומניחים לכרעיים להשחים עוד כ-20-30 דקות (או עד שהם מקבלים צבע יפה), מדי פעם מצפים אותם בנוזלים שבתחתית התבנית.

כל המתכונים הכי טובים לראש השנה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר