איך לעבוד עם סיר לחץ כמו שצריך. צילום: ENVATO

בלי לחץ: הדרך הנכונה לבשל עם סיר לחץ - ולמה צריך אותו בכלל?

רועי דהאן ממשיך בסדרת מדריכי הבישול והפעם עם כל הטיפים לעבודה נכונה עם סיר לחץ • צפו בסרטון ותגלו אחת ולתמיד - איך עושים את זה נכון

מה הרעיון של סיר לחץ?

כולנו יודעים שהאוויר מפעיל עלינו לחץ. ככל שיש יותר אוויר מעלינו - כך הלחץ גבוה יותר. לכן בגובה פני הים הלחץ חזק יותר, ובמקומות גבוהים כמו האוורסט - נמוך יותר. זה משפיע גם על נקודת הרתיחה של מים: בגובה פני הים הם רותחים ב־100 מעלות, אבל בהרים גבוהים מספיק 80 מעלות.

סיר הלחץ מנצל את אותו עקרון - הוא סגור הרמטית, כך שהאדים לא משתחררים החוצה. האדים מצטברים ויוצרים לחץ גבוה, מה שמעלה את טמפרטורת הרתיחה ל־121 מעלות בערך. המשמעות: בישול בחום גבוה יותר ובזמן קצר בהרבה - פי 2 או 3 מסיר רגיל

זו הסיבה שסיר לחץ אידיאלי לקטניות, ירקות שורש, מרקים וצירים - כל מה שמתבשל בתוך הרבה נוזלים. לעומת זאת, מאכלים עם מעט נוזל או רטבים סמיכים (כמו רוטב עגבניות) עלולים להישרף בתחתית.

בסיום הבישול חשוב לקרר את הסיר לפני הפתיחה, כי הצטברו בתוכו אדים בלחץ גבוה. אפשר לשחרר את הלחץ בעזרת הכפתור הייעודי, להמתין כחצי שעה שיתקרר, או לשטוף את הסיר הסגור במים קרים. בשום אופן לא לפתוח כשהוא עדיין רותח ומלא אדים - זה עלול לגרום לכוויה.

צפו בסרטון להסבר המלא.

המדריכים הקודמים של רועי דהאן:

איך לשמור על העגבניות שלכם?

איך להכין ביצה קשה מושלמת?

איך להכין קצפת רכה ואוורירית?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...