ארוחה ביתית בסיר אחד: קציצות ואורז שילדים אוהבים

הם נכנסים בסערה אחרי בית הספר, מורעבים ועצבניים • מה עושים? זורקים לסיר הגדול את כל מה שיש בבית - והופכים את זה לקסם • מתכון של אהבה שעובר מדור לדור, עם יתרון סודי שמגלים רק בסוף ההכנה

קציצות ואורז בסיר אחד - מה צריך יותר?. צילום: קובי אדרי

רעש והמולה. הילדים נכנסים הביתה בסערה עם התיקים מבית הספר, גוועים ברעב, חייבים אוכל - ואם אפשר מהר, והרבה. זה הרגע שבו נכנסת לפעולה שיטת "הכל בסיר אחד". לא צריך שלושה סירים, לא שתי מחבתות ולא כיור מלא בכלים - רק סיר בודד שמחזיק בתוכו סיפור שלם.

אני זוכר שפעם, כשהייתי ילד, אמא שלי היתה זורקת לתוך הסיר הגדול במטבח את כל מה שהיה לנו בבית: קצת אורז, קצת ירק, איזה בשר טחון, דג או עוף - והופ, בתוך חצי שעה היה נוצר קסם.

זה לא ממש היה מתכון מדויק, אבל זה בהחלט היה "מתכון של אהבה". מה שנקרא אצלנו - צ'לה בלה. בתור מי שגדל עליו, החלטתי להמשיך את הקסם הזה, להעביר אותו הלאה ולתת לילדים שלי, וכעת גם לכם, הזדמנות לגלות איך בישול יכול להיות כיפי, יצירתי ובעיקר פשוט וקל.

והיופי? ברגע שהריח מתפשט בבית - כולם שוכחים את הוויכוחים הקטנים של היום ונמשכים לשולחן. הסיר הזה לא יודע רק לבשל, אלא גם לחבר.

קציצות ואורז בסיר אחד | קובי אדרי

קימוש שלי הצטרפה אלי להכנה, והיא פשוט פורחת בכל פעם שאנחנו נכנסים יחד למטבח כדי להכין דברים טעימים. היא מאוד אוהבת לבשל ולראות את התוצאה היפה והטעימה מתבשלת מול העיניים.

ההמלצה שלי אליכם: הכניסו גם אתם את המתבגרים שלכם למטבח. בהתחלה תהיו שם לידם, תדריכו, תעודדו, ועם הזמן תראו שבמקום להיות תקועים שעות מול המסכים - הם מגלים עולם חדש ומתחילים להיות יצירתיים, להעז ולבשל איתכם ביחד. ויחד עם האוכל שנוצר בעבודה משותפת נבנה גם זיכרון משפחתי אמיתי.

נודלס עם סלמון ואספרגוס, צילום: קובי אדרי

 

 

המרכיבים:

  • 300 גרם סלמון חתוך לקוביות (ללא עור)
  • 1 כף תבלין לדג צלוי / טוסקנה / פילדלפיה
  • 1/2 כפית מלח (לדג)
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 4 אספרגוסים (קלופים בקצה וחתוכים לחתיכות גדולות)
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית שאטה גרוס
  • 1 כפית מלח (לרוטב)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד + גרידת לימון
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 400 מ"ל מים רותחים
  • 1 חבילת אטריות דקיקות קלאסיות (500 גרם)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את קוביות הסלמון בקערה ומתבלים בתבלין לדג, במלח ובכף שמן זית.
  2. צורבים את קוביות הסלמון בסוטאז' או בסיר לפאייה 2 דקות מכל צד ומורידים מהאש.
  3. מוסיפים 1/2 מכמות החמאה ו־2 כפות שמן זית, מוסיפים את האספרגוס ומטגנים
    כ־4 דקות על אש בינונית.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים בעדינות ונזהרים שלא יישרף.
  5. יוצקים את היין הלבן ונותנים לאלכוהול להתאדות ולנוזלים להצטמצם. מתבלים בשאטה, במלח ובפלפל.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והפטרוזיליה, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת ברוטב.
  7. מוסיפים את הפרמזן, מערבבים קלות ומוסיפים את המים הרותחים.
  8. מוסיפים את האטריות ומאחדים הכל.
  9. מחזירים פנימה את קוביות הסלמון. מבשלים תוך כדי ערבוב, בסיר מכוסה במכסה, כ־7 דקות, ומגישים חם.
קציצות ואורז בסיר אחד, צילום: קובי אדרי
 

המרכיבים לקציצות:

  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • תבלינים: 1 כפית פפריקה, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 שקית אפונה וגזר קפואים
  • 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. שופכים את התבלינים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לאיחוד. יוצרים מהתערובת קציצות יפות ומשטחים אותן מעט.
  2. בסוטאז' מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את הסילאן ומערבבים עד הזהבה.
  3. מוסיפים את הקציצות ומשחימים אותן מכל צד כ־2 דקות.
  4. לאחר שהקציצות שחומות מוסיפים את האורז, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק העוף ומערבבים היטב. מוסיפים את שקית האפונה והגזר.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות במקל של סושי כדי לא לפרק את הקציצות. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
  6. נותנים לסיר לנוח 5 דקות, ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר