יש לי קטע כזה שאני אוהבת תפוחים. מאד אוהבת תפוחים, אבל, מנטלית, מתקשה לאכול אותם אפויים, ואז, כשאני טועמת אותם זה הדבר הכי טעים שאכלתי אי פעם.
אמיתי. אני ליאת ואני אישה לא ברורה. יחד עם זאת, כשהייתי בהריון ראשון עם התאומים שלי, פאי תפוחים של מקדונלד'ס זה הדבר היחיד שהצלחתי לאכול. אז זאת המחווה שלי אליו.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- את הבצק העלים הפשירו במקרר למשך לילה. חובה! אחרת הוא בלתי נסבל.
- זן התפוחים לא חשוב, אתם יכולים לעשות מיקס של זנים.
- רוצים להפוך את המנה לפרווה? תחליפו את החמאה בתחליף צמחי.
פאי תפוחים של מקדונלד'ס
חומרים:
- בצק עלים, מופשר למשך לילה במקרר
- 3 כוסות של תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, ללא ליבה וגרעינים (בערך 4 תפוחים), לא חשוב הזן, אפשר מיקס
- 2-3 כפות חמאה (או תחליף טבעוני של חמאה)
- 3 כפות סוכר חום + 3 כפות לציפוי
- 3 כפות סוכר לבן
- 1 וחצי כפיות קינמון + 1 כפית לציפוי
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- קורט מלח
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- תערובת של סוכר חום וקינמון
אופן ההכנה:
- מתחילים עם המילוי: במחבת בינונית על חום בינוני-גבוה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר לבן והסוכר החום, התבלינים והמלח. מערבבים הכל ומבשלים עד שמופיעות בועות קטנות, בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, תמצית הווניל והמים, מערבבים הכל עד שהתפוחים מצופים כולם, מבשלים את התפוחים למשך כמה דקות.
- מערבבים את שתי כפות הקורנפלור עם שתי כפות המים עד שלא נותרים גושים ושופכים את תערובת הקורנפלור לתוך המחבת עם התפוחים. מבשלים למשך 8-10 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מסירים את המחבת מהאש ומניחים למילוי להתקרר לגמרי (אפשר לעשות את המילוי יום קודם).
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
- מוציאים את בצק העלים מהאריזה למשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים וכל חצי בצק מחלקים ל-4 רצועות שוות.
- שמים שתי כפות מילוי תפוחים בחלק התחתון של הרצועה מקפלים אותה לשניים (ראו התמונה מטה). בעזרת מזלג, מהדקים את השוליים אחד לשני, אם המזלג נדבק לבצק מקמחים אותו מידי פעם. עם סכין חדה עושים מספר חתכים אלכסוניים על פני הפאי ומניחים אותו בתבנית.
- חוזרים על התהליך עם שאר הבצק והמילוי. מברישים את הפאי בביצה טרופה ומפזרים (מלא) סוכר חום וקינמון.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 20-25 או עד שהפאי משחים ומקבל צבע יפה.
- מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים לו להתקרר. עכשיו כדור גלידה ליד ואתם מסודרים.

