כדי לאפות פוקצ'ה לא צריך להיות אופה מנוסה, צריך רק לדעת לקרוא מתכונים ואז לעקוב אחריהם. קבלו מתכון לפוקצ'ה שמיימית מלאה בבועות מצופה ברוטב עגבניות ועגבניות חצויות.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- הסוד של הפוקצ'ה הוא בבצק סופר דביק. היחס של המים בבצק הוא גבוה.
- עוד סוד של פוקצ'ה הוא מריחת שמן זית לפני ובתום האפייה.
- פוקצ'ה, הכי טובה באותו יום. לא סיימתם? חתכו לקוביות גדולות והקפיאו. היא יוצאת מהפריזר כמו חדשה.
מתכון בהשראת בילנס אנג'ינו.
פוקצ'ה דאבל עגבניות
חומרים לבצק:
- 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
- כפית גדושה של מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- שמן זית לציפוי ומשיחה
חומרים לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי
- חופן עגבניות קטנות חצויות
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק פרט לשמן.
- מוסיפים כוס ושני שליש מים ובעזרת כף עץ מערבבים את כל החומרים עד שלא נותר מקום יבש בתערובת.
- מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לנוח רבע שעה.
- כעבור רבע שעה, מרטיבים את הידיים ומרימים את הפינה העליונה של הבצק (שעה 12), מותחים אותה ומניחים על הקצה הנגדי (שעה 6). מסובבים את הקערה רבע סיבוב וחוזרים על אותה פעולה (שעה 12 לשעה 6) ככה עוד פעמיים עד שמתחנו את כל הבצק (זאת בעצם פעולת הלישה שמפתחת את שרשרת הגלוטן בבצק), מכסים ונותנים לבצק לנוח עוד 30 דקות.
- חוזרים על פעולת הלישה עוד פעמיים - שלוש. זאת אומרת שאנחנו נמתח את הבצק 3-4 פעמים עם הפסקות של חצי שעה בין לבין. אתם תשימו לב שבסוף תהליך הלישה, הבצק חלק, אלסטי וגמיש.
- משמנים בנדיבות תבנית אפייה בגודל של 22 ס"מ על 16 ס"מ (בערך) בשמן זית. מעבירים את הבצק מהקערה לתבנית המשומנת, מצפים את הבצק בשמן ומותחים אותו לתוך התבנית. נותנים לבצק לתפוח עוד שעה - שעה וחצי או עד שהוא מילא את התבנית, הוא תפוח ואוורירי ואם מנענעים את התבנית הוא רוטט טיפה.
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. ממקמים רשת במרכז התנור.
- בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב פרט לעגבניות החצויות. מוסיפים לרוטב 2-3 כפות מים ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- שמים את רוטב העגבניות על פני הפוקצ'ה בצורה שווה. מטביעים את האצבעות שלכם בתוך הבצק עם הרוטב כדי ליצור גומות בתוך הבצק, מטביעים גומות על פני כל הבצק (ככה אנחנו מטמיעים גם את הרוטב בתוך הבצק).
- מפזרים בצורה שווה את העגבניות החצויות ומטביעים אותן בתוך הבצק כשהחלק החתוך של עגבניה כלפי מעלה.
- מכניסים את הפוקצ׳ה בתנור למשך 20-25 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור לחום של 190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15-20 או עד שפני הפוקצ׳ה מקבלים צבע יפה.
- מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור, מברישים במעט שמן זית מעליה ומניחים לה להתקרר עוד 15-20 דקות. מושלם.

