כל מה שטוב בעולם - בסלט אחד עשיר

אורזו, טונה, ביצה חצי רכה, מלא ירוקים וכל מה שתמצאו במקרר - קבלו סלט6 ים תיכוני שבא טוב בכל שעה של היום

סלט אורזו עם טונה והפתעות. צילום: ליאת נעמי שירית

פתחתי את המזווה וחיפשתי מה להעמיס לסלט בריאות שמתחיל בקצת פסטה וטונה בפחית. היו לבבות ארטישוק בצנצנת, היו עגבניות מיובשות, היה גם לימון כבוש במקרר. קצת (הרבה) ירוקים, אולי איזה מלפפון לקראנצ'יות, בצל סגול (כי מה זה סלט בלי בצל) ורוטב לימוני בסיסי. וואלה - אנחנו מסודרים לצהריים (או לערב, או לבראנץ).

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • תוסיפו איזה ירקות שבא לכם- אתם לא חייבים להיצמד לשלי.
  • תטעמו את הרוטב ושפרו טעמים - טעם זה ענין אישי.
  • להגשה אפשר להוסיף גרעיני דלעת קלויים, פרוסות שקדים וכו'.
הביטו איזה יופי, צילום: ליאת נעמי שירית

סלט אורזו ים תיכוני עם טונה

חומרים לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חרדל חלק
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • 2 כפיות דבש או 1 כפית מייפל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 פלפל שחור גרוס

חומרים לסלט:

  • 1 כוס אורזו
  • 1 פחית טונה במים או בשמן, מסוננת
  • כ-5 יחידות ארטישוק בצנצנת
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1/2 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
  • 1 פחית גרגרי חומוס, מסוננים מנוזלים ושטופים
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ היטב (קנוי או תוצרת בית)
  • 2-3 כוסות חסה קרועה שטופה
  • חופן גדול של עלי ארוגולה
  • להגשה: 1/4 כוס פירורי פטה (אופציה)
  • 1-2 ביצים חצי רכות חתוכות לחצי

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, מכסים במכסה ומנערים היטב עד שכל החומרים מתאחים. טועמים ומשפרים טעמים, מניחים בצד.
  2. מבשלים את האורזו לרמת אל דנטה במי מלח (כמו שמבשלים פסטה), הוא לא צריך יותר משתיים-שלוש דקות בישול. מסננים את הנוזלים ושוטפים אותו תחת מי ברז.
  3. מעבירים את האורזו לקערת סלט גדולה ועמוקה. מוסיפים שתיים-שלוש כפות מהרוטב של הסלט ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט, מערבבים בעדינות עם האורזו ומוסיפים רוטב לפי טעמכם (אולי לא תצטרכו להשתמש בכל כמות הרוטב). מערבבים בעדינות.
  5. מפזרים פירורי פטה ומוסיפים ביצים קשות חצויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר