תתפלאו אבל קוסקוס לא שמור רק למרק, קוסקוס יכול להופיע בתפארתו גם בסלט. סלט חמים של קוסקוס וירקות קלויים, או אם תרצו - כששחקן המשנה שלנו, הופך להיות כוכב התוכנית.
איך מכינים קוסקוס אינסטנט?
- מוסיפים נוזל רותח כמו מים, ציר מרק או מיץ עגבניות. הנוזל חייב להיות רותח, כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות. בעצם, תיבול הקוסקוס יגיע מתיבול הנוזלים. מה שתשימו במרק, יהיה בעצם הטעם של הקוסקוס.
- לאידוי הקוסקוס, משתמשים בכלי שאפשר יהיה לכסות בצורה הרמטית, כדי לתת לאדים לעשות את העבודה.
- חשוב שיהיה קצת שומן. אנחנו מוסיפים שמן זית (אתם יכולים לבחור בשמן ארומטי אחר) כדי שזה ימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
- איוורור - חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי. בהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.
מילה לפני: אתם יכולים להוסיף/לשנות/להחליף את הירקות הצלויים בירקות אחרים שיש לכם במקרר.
סלט קוסקוס עם ירקות צלויים וחומוס
מצרכים:
- 4 כוסות ציר ירקות, ציר עוף או מים
- 2 כוסות קוסקוס אינסטנט בינוני או קטן
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כפית + 1 כפית מלח
- 1/2 כפית + 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים (אופציה)
- קורט קינמון
- 1 בצל סגול קצוץ לקוביות
- 1 זוקיני, חתוך לאורכו לחצי ואז לקוביות גסות
- 1 קישוא צהוב, חתוך לאורכו לחצי ואז לקוביות גסות
- פלפל אדום, קצוץ לקוביות
- 1 פחית שימורים של גרגרי חומוס שטופים ומסוננים מנוזלים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2-3 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה, שטופה וקצוצה
- חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה
- חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים (אופציה)
- להגשה: 1/4 כוס צימוקים וחופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 230 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בה את כל הירקות ומזלפים כף או שתיים של שמן זית. מפזרים מלח ומצפים היטב את הירקות בשמן והמלח.
- מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהירקות מתרככים ומוכנים. *אם אתם רוצים אותם עם צבע יפה - מעבירים את התוכנית למצב של גריל, מעלים את התבנית למדף העליון ונותנים לירקות למשך 2-3 דקות מכת חום קטנה.
- בסיר בינוני מביאים מים לרתיחה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, 1 כף שמן, 1/2 כפית כורכום ואת הקוסקוס, מערבבים היטב ומכסים את הסיר. ממתינים 10 דקות. הקוסקוס מוכן לאחר שהוא ספג את כל הנוזלים. מאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג.
- מכינים את התיבול של הסלט: בקערה קטנה שמים 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, את שיני השום הכתושות, כמון, קינמון, זרעי כוסברה, ועוד 1/4 כפית מלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה. אם יש גושים מאווררים אותם עם מזלג. מוסיפים את גרגרי החומוס, הירקות הצלויים (כולל המיצים שלהם), כוסברה, פטרוזיליה ונענע.
- מוסיפים את תערובת התיבול, ובעדינות, מערבבים הכל. טועמים ומשפרים טעמים. מפזרים חופן שקדים פרוסים וצימוקים. מגישים חם או בטמפרטורת חדר.
