לפעמים סלט זוכה למוניטין רע כמשהו משעמם או תפל, אבל זה לא חייב להיות כך. סלט טוב צריך להיות יצירת מופת, עמוס בטעמים עם מרקמים מגוונים, וכדי שסלט יהיה במיטבו, יש כמה דברים שכדאי להימנע מהם. באתר של מרתה סטיוארט דיברו עם מחברת ספר בישול ומומחית סלטים ג'ס דמק, כדי ללמוד את הדברים החשובים ביותר שכדאי להימנע מהם בעת הכנת סלט. מהעלים הירוקים והרוטב ועד התוספות והתערובות. למדו איך לשפר את הסלט שלכם ולהימנע מהטעויות הבסיסיות האלה.
טעות 1: שימוש ברוטב מהחנות
לא רק שוויניגרט ביתי הרבה יותר חסכוני מרוטב מהחנות, הוא גם ללא תחרות טעים יותר. ברטבים קנויים יש הרבה חומרים מיותרים, בעוד שרוטב ביתי יכול להיות מוכן עם חומרים בריאים. בנוסף, אתם יכולים להתאים אותו לטעם שלכם ולבחור טעמים שעובדים טוב עם שאר מרכיבי הסלט.
טעות 2: שימוש באותו רוטב לכל סלט
דמק, המעידה על עצמה כאובססיבית לסלטים מונעת את המונוטוניות של הוויניגרט על ידי החזקה של מגוון סוגי חומץ בבית, לדבריה, זה מונע ממנה להשתעמם. חפשו זנים שונים ומעניינים של סוגי חומץ - יש הרבה יותר מאשר חומץ הבלסמי הרגיל (המלצה שלנו - חפשו חומץ בלסמי לבן), תפוחי עץ וחומץ יין אדום. חומץ טוב יכול להיות גיים צ'יינג'ר אמיתי. דמק אומרת שהאהוב עליה כרגע הוא חומץ שזיף אומה, שבו היא משתמשת ברטבי טחינה. היא גם ממליצה לשלב שני סוגי חומצים שונים בעת הכנת ויניגרט. למשל, שילוב של חומץ ומיץ לימון טרי במקום רק החומץ, שילוב שיכול לשדרג כל סלט.
טעות 3: שימוש בחסה ארוזה
דיברנו על זה כבר, זוכרים?
בחרו בעלים ירוקים טריים על פני חסה ארוזה ושטופה מראש כשאפשר. נכון, עלים ארוזים נוחים, אבל עלי סלט (לרוב) נוטים להיות די חזקים כשהם מאוחסנים כמו שצריך, אז יש פחות סיכוי שתסתיימו עם תערובת סלט רירית.
דמק מעודדת לשטוף את העלים ברגע שמגיעים הביתה. היא משתמשת במייבש חסה, מחליפה את המים כמה פעמים שצריך עד שלא נשאר משקע. ברגע שהם שטופים וסחוטים לייבוש, היא מאחסנת את העלים במקרר. שקית רב-פעמית עם מגבת נייר בפנים טובה לאחסון עלי סלט שטופים, אבל אם אתם מתכננים לאכול הרבה חסה בשבוע אחד, שקלו להשקיע במיכל ירקות מאוורר.
טעות 4: שימוש רק בסוג אחד של חסה
דרך קלה להעניק לסלט עילוי מיידי היא לשלב יותר מסוג אחד של חסה. זני חסה מסוימים פריכים, כמו אייסברג או חסה ערבית; אחרים רכים וחמאתיים, וחלק עדינים ורכים, כמו גרגיר ועלים צעירים. אם נמאס לכם מהסלט הרגיל שלכם, השימוש במרקמים השונים האלה הוא דרך בטוחה לצאת מהשגרה.
טעות 5: שימוש בעלים רטובים
המילה הראשונה שבדרך כלל עולה לנו בראש כשאנחנו חושבים על סלט טוב היא "פריך". אין מקום לחסה רטובה כאן. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא לנקות ולאחסן את העלים כמו שצריך ולא לתבל את הסלט יותר מדי מוקדם.
עלי הסלט היחידים שצריכים להיות קרובים ל"רטובים" הם עלי קייל אותם רצוי לעסות עם קצת שמן זית או רוטב סלט ולשפשף בין הקצוות של האצבעות כדי לרכך אותם קצת.
טעות 6: סיבוך יתר
"אני לא אוהבת סלט מסובך יותר מדי עם מיליון מרכיבים", אומרת דמק. לדבריה, סלט יכול להיות ממש מספק גם בלי רשימת מרכיבים ענקית והיא מעדיפה לתת לתוצרת לזרוח. במקום לדחוס את הקערה שלכם עם יותר מדי מרכיבים היא ממליצה לקחת את הזמן בקניות ולחפש תוצרת טרייה עונתית לסלט.
טעות 7: יותר מדי רוטב
דרך נוספת להבטיח שהתוצרת היא כוכבת המופע היא להימנע מהטבעה ברוטב. יותר מדי רוטב נוטה להכביד על הטעמים והמרקמים של המרכיבים העיקריים. העצה הטובה ביותר? תתחילו עם מעט והגישו עוד רוטב בצד לטפטוף.
טעות 8: מעט מדי רוטב
מבולבלים? כשמדובר ברוטב, המפתח לסלט נהדר הוא האמצע. בדיוק כמו שאתם לא רוצים יותר מדי רוטב, אף אחד לא רוצה סלט יבש. העצה נשארת אותו דבר. אם אתם דואגים שלא שמתם מספיק רוטב על סלט, שמרו קערית רוטב בצד כדי שתוכלו להוסיף עוד במידת הצורך.
טעות 9: אי שילוב מספיק מרקמים
סלט טוב קם ונופל על עד כמה טוב המרקמים בו מרובדים.שמרו כמה שיותר אגוזים וזרעים במקפיא שלכם, הם דרך פשוטה להוסיף מרקם אפילו לסלט הכי פשוט. "הם גם נהדרים לחיזוק חלבון",אומרת דמק.
חומוס קלוי הוא עוד אופציית מרקם עיקרית עבור דמק. "אני קולה המון בתחילת השבוע והם הופכים כל סלט לארוחה". רכיבים אחרים שנהדרים להוספת מרקמים לסלט חסה הם ירקות קלויים או טריים, דגנים לעיסים כמו פארו או שעורה, חמוצים פריכים או קרוטונים וכמובן - גבינות ופירות.
טעות 10: חוסר בתיבול נכון
הדרך הטובה ביותר לתבל סלט תלויה בסוג שאתם מכינים, אומרת דמק. סלט מעורבב יכול להיות מתובל בבת אחת, אבל סלטים מורכבים קצת שונים. "אני אוהבת סלטים מורכבים כי אתם מתבלים כל רכיב בנפרד, אז אתם יכולים לוודא שהוא בעל טעם ותיבול אחידים". בכל מקרה, הקפידו לטעום תוך כדי ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

