מזינה, מנחמת ובסיר אחד: פסטה שכתוב עליה "יום ראשון"

הכל קורה בסיר אחד - המים, הפסטה, הברוקולי והגבינות • אז מה אם עיצבנו כמה איטלקים בדרך? יש לכם ארוחת ערב בפחות מ-20 דקות וזה מה שחשוב

פסטה ברוקולי וגבינות. צילום: ליאת נעמי שירית

מכירים את המתכונים המהירים שדוחפים הכל בסיר אחד? אז כזה, רק בטעים. הכל קורה בסיר אחד - המים, הפסטה, הברוקולי והגבינות. אנחנו עַם אחד בסיר אחד.

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

אני לא אומרת שהאיטלקים יאמצו עם השיטה ויש מצב שאיזה איטלקי אחד או שניים יכניס אותי לפנקס השחור, אבל, אני גם אומרת שאיטליה נורא רחוקה וגם ככה אנחנו לא הכי פופולריים. אז נו. שוין.

כמה מילים לפני שמתחילים: 

  • בא לכם להחליף גבינות? לכו על זה.
  • בא לכם להוסיף תבלינים? תרגישו חופשי.
  • כמו בכל מתכון - טעם זה דבר אישי, תטעמו ושפרו טעמים בהתאם לחיך שלכם.
חגיגה בסיר אחד, צילום: ליאת נעמי שירית

פסטה ברוקולי וגבינות בסיר אחד

מצרכים:

  • 450 גרם, 1 חבילת פסטה קצרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 כוס שמנת מתוקה או חלב
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 3 כפות פסטו-בזיליקום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס פרמזן
  • להגשה: פרמזן, בזיליקום קצוץ, שבבי צ'ילי

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ועמוק מביאים לרתיחה 4 כוסות מים עם כפית גדושה של מלח.
  2. מכניסים פנימה את הפסטה ואת הברוקולי ומערבבים (אל דאגה אם המים לא מכסים את הכל).
  3. ממשיכים לבשל ולערבב כל כמה דקות. כעבור 8-10 דקות מוסיפים את השמנת או החלב ומערבבים.
  4. מוסיפים את הגבינות, הפסטו והתבלינים ומערבבים עד שהגבינות נמסות והכל נהיה קרמי וסמיך. אם רוצים לדלל את הרוטב מוסיפים רבע כוס מים או חלב.
  5. מוסיפים קצת פרמזן מגורר ומגישים עם בזיליקום קצוץ ושבבי צ׳ילי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר