סיר עוף אביבי. צילום: אסף קרלה

הוא כאן רק לזמן קצר - ואתם חייבים לנצל אותו נכון

חלון ההזדמנויות הולך ונסגר ומי שרוצים ליהנות מהקטנית המופלאה הזאת - חייבים לעשות את זה עכשיו, לפני שהאביב נגמר • כך מכינים פול אגדי שעושה פומו לאנשים עם חוסר ב־G6P

האביב הוא זמן של התחדשות. עונה קסומה של פריחה עוצרת נשימה ושל טבע חי שמחליף צבעים. העצים מתמלאים בעלים ירוקים, השדות צבעוניים, מזג האוויר מדלג בין חום, קור, נעים וחמסין. דבר נוסף שמייחד את האביב הוא הקטניות העונתיות, שמגיעות לתקופה קצרה בלבד - אם כי לאחרונה הן מפתיעות, וחלקן משנות את הרגליהן.

ועדיין, יש לא מעט קטניות שקשה למצוא בזמנים אחרים בשנה. אחת מהן, שאני אוהב מאוד, היא הפול, קטנית שמגיעה רק בחודשי האביב, וזו הזדמנות נהדרת ליהנות ממנה בשיאה. הפול טעים במיוחד כשמבשלים אותו כמו שהוא, בתיבול קל, אבל גם בתבשילים ואפילו כמרק.

קטניות האביב כמו הפול לא מצריכות בישול ארוך - מספיק לבשל אותן במי מלח רותחים לזמן קצר, וכדי למנוע מהן להמשיך להתבשל כדאי להעביר אותן לאמבט של מי קרח. לאחר הקירור, שאמור לקחת כדקה, להוציאן ולהניחן על נייר מגבת. כך, לצורך העניין, צבעו של הפול יישאר ירוק ורענן, וטעמו ומרקמו לא ייפגעו. בתיאבון, ושיהיה אביב שמח וירוק.

עוף עם פול ולימון, צילום: אסף קרלה

עוף עם פול ולימון

המרכיבים:

  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית מלח
  • מיץ מ־2 לימונים
  • 3/4 כוס מים
  • 4 כרעי עוף
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים גס – לשמור את העלים לסוף
  • 2 כוסות פול טרי מקולף

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף, מוסיפים את התבלינים ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומסדרים במחבת את העוף. מוסיפים מעל את גבעולי הסלרי הקצוצים, מכסים במכסה ומבשלים למשך 40 דקות.
  4. מוסיפים את הפול וממשיכים לבשל כ־20 דקות נוספות.
  5. קוצצים את עלי הסלרי ומפזרים מעל.
סלט פול, שומר ופיסטוקים, צילום: אסף קרלה

סלט פול, שומר ופיסטוקים

המרכיבים:

  • 1 אשכולית אדומה
  • חופן פול מקולף וחלוט (חליטה של 2 דקות במים רותחים)
  • 2 שומרים גדולים חצויים ופרוסים דק
  • 20 עלי נענע
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים

לרוטב:

  • 1 אשכולית אדומה נוספת
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בן יין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב:  מגרדים את כל קליפת האשכולית, סוחטים את כל המיץ ומערבבים את הקליפה ואת המיץ עם שאר מרכיבי הרוטב.
  2. קולפים את האשכולית הנוספת וחותכים לפלחים. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם פלחי האשכולית ומוסיפים את הרוטב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...