זהו מתכון שלישי ואחרון שאנחנו משתפים כאן מתוך ספרה השני של עינב בובליל "לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים״.
הספר החדש מוקדש למאכלים שמתאימים לאירוח חגיגי ולסעודות שבת, עם מעל ל-80 מתכונים אהובים, תוך שילוב מושלם בין מאכלים המבוססים על המטבח המרוקאי והטריפוליטאי, שמזוהים עם בובליל, כשהיא שומרת על מוטיב מרכזי שמאפיין את כל מאכליה – אוכל שכולו ניחוחות של בית, תבשילים עשירים ומאכלים שקרובים ללב וללבבות המשפחה.
אחרי שהתאהבתם במתכון של בובליל לספגטי אדום ובמתכון לאורז עם כבש קבלו את המתכון השלישי והאחרון מתוך הספר - סלמון קדאיף.
סלמון קדאיף: הדג של דובאי
"למנת הדג הזו אין באמת קשר לדובאי. אז למה היא זכתה אצלי לכינוי הזה? כי היא עשירה ברמות, מלאה בהפתעות, מעניינת, יפה, מושקעת ומעולה. בקיצור, כמו דובאי! אני ממליצה מאוד להכין את הסלמון הזה, לצלם, לשתף ולא לשכוח לספר שאני נתתי לכם את המתכון".
המרכיבים:
- 1 פילה סלמון שלם במשקל 2 ק"ג
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 4 כפות פסטו
- 2 כפות סחוג חריף (או יותר, לפי הטעם)
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 200 גרם אטריות קדאיף
- 4 כפות שמן זית
- לעיטור: פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון או טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שוטפים את הדג ומייבשים אותו היטב. מתבלים אותו מכל צידיו במלח ובפלפל שחור.
- בקערה קטנה מערבבים את הפסטו, הסחוג, המיונז והחרדל. מורחים את התערובת על הדג.
- קוצצים את אטריות הקדאיף דק.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקדאיף עד להזהבה קלה.
- מפזרים את הקדאיף המטוגן על הדג מכל הצדדים ומהדקים קלות. מעבירים את הדג לתבנית.
- אופים במשך 40-30 דקות, או עד שהדג מוכן.
- מעבירים את הדג לצלחת הגשה גדולה ומפזרים פיסטוקים קצוצים מעל. מגישים חם.

