עכשיו כשיש שפע של ירוקים על המדפים אצל הירקנים ובשווקים וניחוחות האביב מבשמים את האוויר, זהו זמן נפלא למחבת קציצות ביתיות וכל טוב העונה.
קציצות עוף הן קנבס לאין-ספור עולמות של טעם, אני קרצתי למזרח הרחוק הפעם והתאמתי אותן לחג הפסח המתקרב ובא. תרגישו חופשי לאלתר ולשנות לפי טעמכם האישי או להיצמד למתכון, שכן חמאת בוטנים במקום הטחינה תקפיץ את הארומות וממרח שקדים טבעי יעדן אותן. שימוש בעליי סלרי יחזיר את את האיפיון למטבחים עדתיים שלנו ואילו בצל ירוק יטייל שוב על התפר האוריינטלי.
קציצות עוף לפסח
רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
- 1/2 קילו פרגית טחונה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
- 4 שיני שום כתושות
- צרור עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, סלרי
- 1 ביצה
- 2 כפות גדושות טחינה גולמית
- 1/2 כוס פירורי לחם כשרים לפסח
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן לטיגון
לזיגוג:
- 1/4 כוס רוטב סויה כשר לפסח
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כף שטוחה דבש או סילאן
- 2 כפות מים
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
לירקות:
- 1 בצל קלוף ופרוס
- ירקות ירוקים עונתיים – שעועית ירוקה, ברוקומיני, אפונת שלג ועוד
להגשה:
- עלים ירוקים
אופן ההכנה:
- מכינים מכל מרכיבי הקציצות, למעט השמן לטיגון, עיסה אחידה – אפשר בקערה ובעזרת הידיים, אפשר במעבד מזון (בפולסים).
- מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן זית), מכינים קערה עם מים לטבילת הידיים.
- טובלים את ידיים במים, מכינים קציצות מהעיסה ומחליקים ישר לשמן החם, מדי פעם מרטיבים שוב את הידיים.
- מטגנים את הקציצות במשך כשתי דקות על כל צד.
- תוך כדי טיגון, מוסיפים למחבת את פרוסות הבצל.
- את הירקות הירוקים מבשלים במים רותחים מתובלים במלח, מסננים ושומרים בצד.
- מוציאים את הקציצות מהמחבת ומשאירים רק את הבצל, ממשיכים לטגן אותו עד שמשחים.
- מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב למחבת ומבשלים רק עד שמבעבע.
- מוסיפים למחבת את הקציצות ואת הירקות הירוקים ומקפיצים יחדיו בזיגוג עד שהוא עוטף את כל הרכיבים.
- מגישים חם עם עלים ירוקים מעל, אם רוצים ואוהבים.
את המתכון שלי לבראוניז כשרים לפסח תמצאו כאן
עוד מתכונים לפסח