הבראוניז האלה כשרים לפסח והם מושלמים

אין הרבה פינוקים מהנים כמו בראוניז טובים, עם מעטה קריספי מבחוץ ורכות פאדג'ית מבפנים, אז מי אמר שצריך לוותר עליהם בפסח? קבלו את הגרסה של מאיה דרין ללא קמח וללא מוצרי חלב

בראוניז כשרים לפסח. צילום: מאיה דרין

בראוניז שוקלדיים במיוחד עם ניחוחות מבושמים של קוקוס וטעם מרומז ועדין של שקדים הם ביטוי ממכר למאפייני החג. בתוספת רוטב שוקולד וגלידה – הם קינוח מושלם. כריבועים חפים ונקיים מכל תוספת – הם הליווי הנחשק לקפה של בוקר או כזה של אחר הצהריים.

איך שלא תבחרו לזלול אותם, הם פשוט נפלאים וזאת בזכות בחירת חומרי גלם איכותיים ושימוש בשקדים ובשמן קוקוס טבעי.

אפשר גם עם ציפוי, צילום: מאיה דרין

בראוניז כשרים לפסח

רשימת רכיבים לתבנית מלבנית 20X30:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 3/4 כוס שמן קוקוס או חמאת קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל/סוכר וניל/מחית וניל
  • 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
  • 1/4 כוס קורנפלור מנופה
  • 1/4 כוס אבקת קקאו מנופה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד המריר עם חמאת הקוקוס/שמן קוקוס (בחורף השמן מתגבש ועל כן יש צורך להמיסו).
  3. במיקסר עם וו מקצפה מקציפים את הביצים עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הוניל והשוקולד המומס תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור אבקת הקקאו והמלח ומערבבים תוך כדי תנועות קיפול בעזרת לקקן.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש, למשך כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא עטוף פירורים לחים.
  7. מצננים לחלוטין ורק אז חותכים לריבועים. שומרים בצנצנת אטומה במשך כ 2-3 ימים או במקרר עד שבוע. אפשר לשמור את הבראוניס כחודש במקפיא.
  8. אם רוצים ניתן לצפות את הבראוניז ברוטב שוקולד חם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר