קדירת בשר בבירה. צילום: ליאת נעמי שירית

תבשיל מנצח לשישי: קדירת בשר בבירה

השילוב הזה בין בשר לבירה פשוט עושה את העבודה, רק תדאגו להכין פירה לצידו

לא יודעת איך זה קרה אבל יש לי בית קרניבורי, כל חברי הבית אוהבים בשר. בבוקר הקטן שלי קם עם סכין ומזלג ביד, מוכן לטרוף כל מה שנופל לו על הסכום. אם הוא לא היה גר אצלי בגוף תשעה חודשים, הייתי מוכנה להישבע, שהוא מאמא אחרת.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • לפני הצריבה והבישול, תוציאו את הבשר מהמקרר ותנו לו להגיע לטמפרטורת חדר.
  • רוצים להוסיף טעם לקדירה? תוסיפו קבנוס חתוך לפרוסות לתבשיל.
  • במתכון אני משתמשת בבירה גינס (Guinness) זאת בירה כהה מסוג סטאוט. בירה גינס דומיננטית מדי לטעם שלכם? תחליפו את הבירה הכהה בבירה לבנה.
  • אפשר להכניס את הסיר בשעה האחרונה של הבישול לתנור, לחום של 160 מעלות.
  • הזיווג הכי יאה לבשר בקר בבישול ארוך, זה פירה תפוחי אדמה ליד. הכי טעים בעולם.
תבשיל מנצח לשישי, צילום: ליאת נעמי שירית

קדירת בשר בבירה 

חומרים:

  • 2-3 כפות שמן
  • 1 ק"ג נתח כתף בקר (מס' 5) חתוך לקוביות גדולות, בטמפרטורת חדר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
  • 2-3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות
  • 2 עצמות מוח (אופציה)
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות קמח
  • 1 פחית בירה גינס, בסביבות 440 מ"ל (אפשר להחליף בבירה אחרת שאוהבים)
  • 2-3 כוסות ציר בשר או עוף או מים
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר (אופציה)
  • טימין
  • 2 עלי דפנה
  • 1-2 כפות סילאן
  • פטרוזיליה, להגשה

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
  2. על חום בינוני-גבוה, מחממים סיר רחב וכבד. שמים מעט שמן בסיר וצורבים את קוביות הבשר מכל צד. מוסיפים עצמות מוח אם רוצים.
  3. מורידים את החום לבינוני ומוסיפים קוביות בצל. מערבבים מעט. כעבור 2-3 דקות מוסיפים שום ומערבבים מעט.
  4. כעבור 2-3 דקות, מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים מעט.
  5. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והקמח, מערבבים מעט עד שהרסק מתכהה מעט.
  6. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים ציר בשר (או עוף או מים), רוטב ווסטרשייר, טימין ועלי דפנה. מביאים את הנוזלים לרתיחה עדינה.
  7. מוסיפים את רוטב הסילאן, טימין ועלי דפנה. מנציכים את החום לנמוך. במהלך הבישול, מערבבים מדי פעם טועמים ומשפרים טעמים. אם במהלך הבישול הרוטב מצטמצם מדי וחסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים לתבשיל. מכסים את הסיר חלקית ונותנים לו להתבשל שעתיים בערך או עד שהבשר מתרכך והרוטב מצטמצם.
  8. מוציאים את הטימין ועלי דפנה ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...