ממתק חלב קוקוס בהשראת דובאי | צילום: אסף קרלה

יוסי שטרית חוגג את הזכייה עם מתכוני ממתקים בהשראת דובאי

נפל בחלקי הכבוד להיות הישראלי הראשון שהשתתף בתחרות היוקרתית The Best Chef בדובאי • אלה היו רגעים מופלאים לפחות כמו הממתקים האלה, בהשראת מטעמי איחוד האמירויות

השנה נבחרתי להיות מועמד בתחרות הקולינרית היוקרתית The Best Chef, שהתקיימה הפעם בדובאי שבאיחוד האמירויות. מבחינתי, עצם ההגעה לשלב הזה בתחרות היא כבר הישג עצום בפני עצמו. מדובר בתחרות נחשבת במיוחד בעולם הקולינריה, שמטרתה לאתר ולהכיר את השפים הטובים ביותר בתחום, תוך שימת דגש על כישרון, על יצירתיות, על טכניקות בישול מתקדמות ועל יכולת להפתיע את הקהל במנות ייחודיות ומרשימות.

התחרות מציעה הזדמנות לשפים מכל העולם להציג את כישוריהם, תוך עמידה בתנאים קפדניים. השפים המתמודדים בה יכולים לזכות בפרסים שמקנים להם הכרה רבה בעולם הקולינרי. מאז הקמתה, התחרות התקיימה במקומות שונים ברחבי העולם, כל שנה במיקום אחר, ולמעשה אני השף הישראלי הראשון שנכנס לרשימת המועמדים שלה. בסך הכל, מתמודדים בתחרות שפים מ־66 מדינות, שמתוכם מצטמצמת הרשימה ל־100 השפים המובילים. לשפים מוענקים סכין אחד, שניים או שלושה, על פי הדירוג שקיבלו. אני זכיתי בסכין אחד, והתרגשתי מאוד.

יוסי שטרית חוגג את הזכייה, צילום: יח"צ


הסכין כ"פרס" מקבל משמעות מיוחדת בתעשיית הקולינריה. הוא מייצג את הכלים שמובילים כל שף להצלחה - דיוק, תעוזה ותשומת לב לפרטים הקטנים. עבור שף זה לא רק פרס פיזי, אלא גם אות להכרה מקצועית והזדמנות לביסוס מעמד בתחום הקולינריה.

לכן, הזכייה היא בהחלט רגע מרגש ומתגמל שמסמל עבורי את השיא של עבודה קשה ומסירות למקצוע, לצד האפשרות שניתנה לי לשים את "היבה" על המפה העולמית, בעיקר בתקופה הזאת.

ולכם, בהשראת דובאי, הרכבתי מתכונים לממתקים המזוהים עם המקום, שיכולים אולי לחמם קצת את הלב בתקופה מורכבת כזאת.

ממתק חבושים, צילום: אסף קרלה


ממתק חבושים

מרכיבים:

  • 2 ק"ג חבושים
  • 400 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1.  מבשלים את החבושים עם הקליפות במים למשך שעה.
  2. מסננים, מקררים ומקלפים אותם.
  3. במעבד מזון טוחנים את הפרי, ללא הגרעינים, למחית חלקה. משקל המחית צריך להיות כ־850 גרם בסך הכל.
  4. מבשלים את המחית עם הסוכר על אש נמוכה במשך 40 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ ללא הפסקה, כדי שלא יישרף בתחתית.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים לתוכה את המחית ומכניסים לקירור למשך לילה.
  6. למחרת ניתן לחתוך לקוביות ולהגיש כממתק, או, כפי שאני אכלתי, כממרח על לחם עם חמאה. אפשר גם למרוח על פרוסה עם גבינת ברי טובה.
ממתק חלב וקוקוס, צילום: אסף קרלה


ממתק חלב וקוקוס

המרכיבים:

  •  1 ליטר חלב
  •  200 גרם סוכר
  •  120 גרם קמח
  •  קמצוץ זעפרן
  •  60 גרם חמאה
  •  250 גרם קוקוס טחון
  •  1 מכל שמנת מתוקה
  •  1 כף אבקת סוכר
  •  חופן אגוזי מלך שבורים

אופן ההכנה:

  1. על אש בינונית מרתיחים את החלב, הסוכר, הקמח והזעפרן, תוך כדי ערבוב במטרפה.
  2. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 12 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהרביכה ממש סמיכה.
  3.  מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. על נייר אפייה מרפדים תבנית בקוקוס טחון, מהדקים אותו ויוצקים מעל את הרביכה. 
  5. מקררים במקרר לפחות 6 שעות.
  6. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר, מורחים את הקצפת מעל הרביכה הקרה, מפזרים את אגוזי המלך ומגלגלים לרולדה.
  7. פורסים לפרוסות.

כדאי להכיר