עוד לפני שמסעדת "פרדס" של ברק אהרוני נפתחה בקומפלקס של מלון דה ג'ורג' בתל אביב, היא כבר יצרה סביבה באז. רבות דובר על היצירה החדשה של השף המוערך עם הזיקה המובהקת למקומיות ולעשייה ישראלית.
היום, כשהיא כבר פתוחה, אין ספק שכל פרט ופרט במקום נעשה במלאכת מחשבת. כך גם הקוקטיילים שמתכתבים עם הטעמים הים תיכוניים ונרקחו בחלקם יחד עם קבוצת האימפריאל.
תומאס ואן ציון, מנהל בר מסעדת "פרדס", חלק איתנו ארבעה מתכונים לקוקטיילים מרעננים שמתאימים בדיוק לעונה. תוכלו ליהנות מהם גם בבית לצד נשנוש קל או לשדרג איתם כל ארוחה.
"המחשבה מאחורי יצירת הקוקטיילים האלה הייתה להביא משהו קלאסי, מדויק ונקי, אבל עם הרבה מאוד אופי ים תיכוני", מסביר ואן ציון.
זעתר הדיבור האחרון
"זהו קוקטייל שאימפריאל רקחו עבור פרדס", אומר ואן ציון. "הוא חמצמץ, מתקתק ועשבוני. משלב כמה אלמנטים אלכוהוליים כמו ליקר זעתר שמבוסס על תפוזים ומוסיף עשבוניות ואוממיות לצד פן הדרי. יש בו גם ליקר של עץ אלת המסטיק, שמעט ממנו מוסיף גוף ומורכבות של טעמים. הג'ין שבחרנו כאן הוא ג'ין ישראלי של מזקקת "יוליוס" ויש לו אופי מקומי מאוד. כמובן, אפשר להחליף את המותגים בכל סוג אחר של אותו משקה.
רכיבים:
- 22.5 מ"ל מיץ לימון
- 30 מ"ל ג'ין עכו
- 22.5 מ"ל ליקר זעתר
- 15 מ"ל ליקר מסטיקה סקינוס
- גלגל לימון מיובש לקישוט
אופן ההכנה:
- מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קוביות קרח.
- מנערים היטב.
- מסננים לכוס קופ צוננת ומגרנשים בגלגל לימון מיובש.
מרטיני יבש גרסת פרדס
"קוקטייל סופר קלאסי, שכדי ליצור אותו עושים שימוש במוצרים קרובים מאוד למקום, כמו וודקה יוונית שמשלבת דגנים וזיתים יחד עם ורמוט ודטה ישראלי. המרכיבים שמתכתבים עם מקומיות נותנים רעננות ומעין יובש מדברי".
רכיבים:
- 60 מ"ל וודקה קסטרה אליון
- 15 מ"ל ורמוט ודטה 52 יבש
- 2 כפיות מי זיתים
- זית לקישוט
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל הרכיבים בכוס ערבוב עם קוביות קרח.
- מסננים לכוס "ניק אנד נורה".
- מגרנשים בזית.
אספרסו מרטיני
"הרעיון לקוקטייל הגיע במקור מדרום איטליה", אומר ואן ציון. "בקלבריה ומקומות נוספים בדרום איטליה שותים קפה קורטו, שזה אספרסו עם סמבוקה. למעשה, אפשר לומר שהוא כמו ערק איטלקי, רק פחות אניסי, יותר מתוק ועם טעמים יותר מעודנים, כמו שאיטלקים אוהבים. לקחנו את הקוקטייל הקלאסי הזה, שהרבה מאוד אנשים אוהבים, ונתנו לו את האופי של הים התיכון האיטלקי".
רכיבים:
- 30 מ"ל וודקה
- 15 מ"ל סמבוקה
- 30 מ"ל קלואה
- כפית מי סוכר
- אגוז מוסקט לגירוד מעל.
אופן ההכנה:
- מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קוביות קרח.
- מנערים היטב ומסננים לכוס קופ צוננת.
- מגרדים אגוז מוסקט מעל.
מחייה הבית
"הרעיון מאחורי המחייה הוא מעין אינטרפרטציה למשקה ערק ורוזטה של יום שישי - כשכל מיני זקנים ממוצא מזרחי שמים ערק עם רוזטה, מים וקרח, ושותים. בשביל המחייה שלנו לקחנו ערק של פלטר, שמזוקק מתמרים".
מה זה מצריך?
"בגדול אנחנו טוחנים פנימה לתוך הבקבוק שקדים, פיסטוקים, קינמון, עלי ורדים וקצת קליפות תפוזים מקורמלות, טוחנים הכל טוב טוב ויוצא לנו משקה מרענן, מתקתק ומרציפני שמעולה לפתיחת ארוחה. גם אנשים לשלא אוהבים ערק יכולים ליהנות ממנו".
רכיבים:
- בקבוק של ערק פלטר מזוקק מתמרים
- 100 גרם שקדים
- 50 גרם פיסטוקים
- 10 גרם עלי ורדים מיובשים
- 5 מקלות קינמון
- 3 קליפות תפוז מקורמלות
אופן ההכנה:
- שמים את כל הרכיבים בקערה עם הערק וטוחנים טוב בבלנדר יד או בבלנדר.
- מסננים דרך בד ומחזירים לבקבוק.
- מנערים לפני השתייה ומוזגים לכוסות.
- כדי ליהנות מהמשקה עם קרח וקצת מים (לפי הטעם).
בשילוב עם שקדים, פיסטוקים, קינמון, עלי ורדים וקליפות תפוז מקורמלות.
מומלץ עם קרח וקצת מים
