מתכון לצ'יבורק: כיסונים עסיסיים במילוי טלה

המאכל, שמקורו בטטרסטן, נפוץ מאוד במטבח הבוכרי • השף מושיקו אברהם (אריא) שגדל על האוכל הזה, מסביר איך מכינים אותו צעד אחר צעד • אזהרת צפייה: קשה להפסיק לאכול

צ'יבורק. צילום: איתיאל ציון

"המקור של הצ'יבורק הוא בטטרסטן וזה מאכל מאוד נפוץ במטבח הבוכרי, האוזבקי, והרוסי", מסביר השף מושיקו אברהם שמוביל את מסעדת אריא בנחלת בנימין בתל אביב. אברהם גדל על האוכל הבוכרי ומכיר את המטבח הוורסטילי ושופע הכיסונים הזה על בוריו. 

"כשהייתי חוזר מבית הספר, סבתא שלי הייתה מטגנת לי ולאחיות שלי במקום את הצ'יבורק. היינו יושבים סביב השולחן ומתענגים על זה", הוא נזכר. "זה סופר עסיסי וקשה מאוד להפסיק לאכול את זה". 

מטגנת כשמגיעים מבית הספר, צילום: איתיאל ציון

על מה חשוב לשים דגש בזמן ההכנה?

"חשוב מאוד לטגן את הכיסונים בשמן בחום של 180 מעלות (אפשר לוודא עם מדחום) ולהשקות את הבצק על ידי כף עם השמן במהלך הטיגון. ככה נוצרות הבועות הקטנטנות על הבצק".

מרדדים עם מעט קמח,

מתכון לצ'יבורק טלה

מרכיבים לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 100 גרם שמן קנולה
  • 500 גרם מים רותחים
  • 25 גרם מלח
מקפלים, צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים ובעזרת וו גיטרה לשים הכל עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר מכן עוטפים ומשאירים למנוחה כחצי שעה.

המלית,

מרכיבים למלית:

  • 250 גרם טלה קצוץ
  • 50 גרם שומן טלה
  • 2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים דק
  • 1 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • חצי כפית כמון טחון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כף מים
הדקו טוב טוב את הקצוות,

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים למסה אחידה.
2. מרדדים את הבצק עם מעט קמח בעזרת מרדדת / מערוך לעובי של 2.5 מילימטר.
3. קורצים לקוטר 15 ס"מ וממלאים. מקפלים לחצי ירח ובעזרת גלגלת שיניים חותכים את הקצוות.
4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (לחום של 180 מעלות), מטגנים במשך 2 דקות מכל צד (עד שמתקבל צבע זהוב-שחום יפה) ומגישים.

רגע לפני הטיגון, צילום: איתיאל ציון

למתכונים נוספים של מושיקו אברהם:

מתכון לבחש עם כתף טלה
מתכון לסלט אביבי שמתאים לעונה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר