מתכון: סלט אביבי טעים במיוחד מירקות ופירות העונה

מתחילים להרגיש את האביב? הסלט הזה של השף מושיקו אברהם ממסעדת ARIA יגרום לכם לחוש אותו דרך בלוטות הטעם • הוא עשוי ממרכיבים כמו פאקוס ותות פקיסטני, שגדלים בארץ ואפשר למצוא בה רק עד הקיץ

סלט אביבי של מושיקו אברהם. צילום: איתיאל ציון

באביב אפשר למצוא בטבע שסביבנו ובשווקים, פירות וירקות טעימים וחמקמקים - כאלה שגדלים רק בעונה, ושילובם במנות יכול להיות מרענן במיוחד.

השף מושיקו אברהם, שמוביל את מסעדת הגורמה "אריא" ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, שיתף את "ישראל היום" במתכון לסלט אביבי עם מרכיבים כמו פאקוס חרוש (מלפפון ערבי), מלון, חרוש (סוג של מלון בוסר קרוב משפחה של המלפפון), ותות עץ פקיסטני. כל ביס מהמנה חושף טעמים אחרים - מתתקתקים, חמצמצים, מלוחים, בקיצור - אוממי. 

השף מושיקו אברהם מכין את הסלט,

"חשוב מאוד לבחור ירקות קשים וקרים - זה משדרג את הסלט הן מבחינת טמפרטורה והן מבחינת מרקם", מוסיף השף.

סלט ירקות אביביים של השף מושיקו אברהם (אריא)

רכיבים:

  • 2 פאקוס / מלפפון בגודל בינוני
  • 8 יח' שקדים ירוקים בוסר
  • חבילה גרגר נחלים
  • 1 יח' חרוש (בעג'יר)
  • חצי מלון קטן
  • נספק תות עץ פקיסטני
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 100 גרם גבינת המאירי
  • 50 גרם אגוזי מלך טבעיים
  • מיץ מלימון 1
  • כפית סומק
  • כפית מלח
גם סומאק, שקדים וגבינת המאירי, צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפאקוס / מלפפון, המלון והחרוש לקוביות בינוניות ושמים בקערה גדולה.
  2. מפרידים את עלי גרגר הנחלים מהגבעול ומוסיפים את העלים בקערה הגדולה.
  3. פורסים דק את השקדים הירוקים, מוסיפים את תות העץ יחד עם השקדים לקערה.
  4. מתבלים במלח, שמן זית, לימון וסומק, ומערבבים היטב.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים את הגבינת המאירי ואת אגוזי המלך, ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר