מימין: קובי שמואל ויוסי שטרית

מלך הבוריקה חזר: הנה שלושה מתכונים לוהטים משוק הכרמל

אחרי שירות ארוך במילואים, שבו האכיל גם חיילים בעזה, קובי שמואל חזר לבשל בדוכן שלו • קבלו מתכון ממכר לספינג' ואת כל הסודות להכנת מנת הדגל

אם הגעתם לשוק הכרמל בתל אביב בעשור האחרון, בטוח שמעתם את הקריאות של קובי שמואל מדוכן הבוריקה. ואם טרם אכלתם אצלו, אז יפה שעה אחת קודם.

הבוריקה, שיש הקוראים לה גם בריק, היא מאכל תוניסאי ולובי, המורכב מעלה דק מאוד של בצק הממולא בביצה, עם תיבול בלבד או בתוספת ירקות, תפוחי אדמה או בשר. הדף מקופל לצורת משולש או חצי עיגול ומטוגן בשמן עמוק.

"המסר? שלוש בעשר!",

הדוכן של קובי היה פעם גדול יותר, עם כמה עובדים, אבל אז הוא הפך למנהל - עמדה שהוא לא אהב. הוא הקטין את הדוכן בחזרה, שב לקרוא את סיסמאות השיווק שלו ונהנה מאוד מהעשייה. בחודש אוקטובר הוא נקרא למילואים ושירת שלושה חודשים וחצי. כל ערב הסתובב בבסיסים ובשטחי כינוס והכין בוריקות לחיילים. בפעם האחרונה זה קרה בבית ספר בעזה, ומי שנהנו מהמטעמים היו חיילי גדוד של גולני.

עכשיו קובי חזר לעבוד בדוכן שלו, שבו אפשר לאכול את הבוריקה הנהדרת שלו, וגם ספינג', וקריאותיו שוב מהדהדות בחלל השוק: "מה המסר? שלוש בעשר!".

ספינג' מלוח, צילום: אסף קרלה

ספינג' מלוח עם ביצה

המצרכים:

√ שמן לטיגון
√ 1 ביצה
√ מלח, פלפל שחור

לבצק הספינג':
√ 1 ק"ג קמח
√ 2 כפיות מלח
√ 2 כפות סוכר
√ 2 כפות שמרים יבשים
√ 4 כפות שמן
√ 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הספינג'
עד לקבלת בצק במרקם דביק.
2. משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו לשים מעט, יוצרים כדור ומתפיחים שוב חצי שעה.
4. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. משמנים את כפות הידיים, לוקחים מהבצק כדור בגודל אגרוף, מותחים מעט ומטגנים בצד אחד
עד להשחמה.
6. הופכים, שוברים מעל ביצה ובעזרת כף מתיזים מעט מהשמן על הביצה כדי שתתבשל.
7. מתבלים במלח ובפלפל.

בוריקה קלאסית, צילום: אסף קרלה

בוריקה ביצה קלאסית

המצרכים:

√ שמן לטיגון
√ 1 עלה סיגר
√ 1 ביצה

אופן ההכנה:

במחבת מחממים שמן, פותחים עלה סיגר ושוברים לתוכו ביצה, סוגרים ומטגנים משני הצדדים (קבלו טיפ זהב מסבתא של קובי: לפני הטיגון מכניסים גזר לשמן, כך בודקים אם השמן חם מספיק. הגזר הוא נוגד חמצון וסופג את כל הפסולת שנשארה בשמן).

עם תפוחי אדמה, בשר טחון, ביצה וסלט צ'רשי, צילום: אסף קרלה

בוריקה קומפלט

המצרכים:

√ שמן לטיגון
√ 1 עלה סיגר
√ 100 גרם בשר טלה קצוץ ומטוגן
√ נקניקיות מרגז מטוגנות
√ 1 ביצה
√ 1 תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות

לסלט צ׳רשי:
√ 1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות
√ 7 שיני שום כתושות
√ מיץ מ־2 לימונים
√ 1/4 כוס שמן
√ 1 כפית מלח
√ 1 כף כמון
√ 1 כפית קימל טחון
√ 1/2 כף פפריקה חריפה
√ 1/4 כפית פלפל שחור

להרכבת המנה:
√ 1 פיתה
√ סלט צ'רשי
√ טחינה
√ פלפל צ'ומה
√ מעט כרוב קצוץ
√ 1 עגבנייה פרוסה

אופן ההכנה:

1. בסיר מניחים את הדלעת ומרתיחים עד לריכוך. מקררים ומועכים למחית אחידה. מוסיפים את השום, מיץ הלימון, השמן והתבלינים ומערבבים.
2. בסיר מחממים שמן. לוקחים עלה סיגר וממלאים בבשר ובנקניקייה בחצי של צד אחד. משאירים גומה קטנה לביצה.
3. בקערה שוברים ביצה ומוסיפים מעט פלפל שחור.
4. לוקחים את עלה הסיגר ושמים את החצי עם המלית בשמן. מחזיקים את הצד השני מורם ביד. ביד השנייה מוסיפים את הביצה וסוגרים במהירות. מטגנים דקה וחצי והופכים לצד השני. 
5. בפיתה מורחים צ'רשי, טחינה ופלפל צ'ומה, ומכניסים לתוכה את הבוריקה ואת הירקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר