אורז וירקות מוקפצים . צילום: מאיה דרין

מתכון לארוחת צהריים קלילה: אורז וירקות בניחוח אסייתי

זו מנה עשירה בטעמים ובירקות • גם כרובית ושורשים למיניהם יתקבלו בה בשמחה • רק לצלות שפע מכל מה שאוהבים, לערבב רוטב טחינה בטעמי המזרח הרחוק ולהעמיד סיר פשוט של אורז • מתאים גם לטבעונים

מתכון לאורז עם ירקות בתנור ורוטב טחינה אסייתי

רכיבים:

ל-4 מנות

  • 2 כוסות אורז בסמטי או אורז יסמין

לירקות:

  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 כוס קוביות בטטה קלופה
  • 1 כוס קוביות קישוא
  • 1 כוס קוביות ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 1 כוס שורש סלרי קלוף
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • 4 שיני שום
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח לפי הטעםֿ
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט צ׳ילי גרוס

לרוטב הטחינה:

  • ½ כוס טחינה גולמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • ¼ כוס מים קרים
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • חופן עשבים קצוצים – שמיר, כוסברה, נענע
עם טחינה בניחוח אסייתי, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
  2. מפזרים את הירקות (למעט השום) על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים שמן זית, מתבלים וצולים בתנור בחום בינוני - גבוה של 190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהם משחימים (תלוי בגודל הקוביות).
  3. לקראת סוף הצלייה, ממש דקה לפני הסוף – מוסיפים שום כתוש ומערבבים לתוך הירקות.
  4. מסיימים אחרי דקת צלייה נוספת.
  5. בינתיים, מכינים טחינה אסייתית – מערבבים או טוחנים את כל המרכיבים לטחינה סמיכה אך לא מדיי, אם יש צורך מדללים בעוד מים קרים. אם אוהבים לימוני יותר – אפשר להוסיף עוד מיץ לימון.
  6. מגישים את האורז, עליו רוטב, על הרוטב ירקות ועשבי תיבול. מערבבים לפני שאוכלים.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו