אורז הוא מאכל שבסך הכל קל להכין אותו, ועדיין יש כאלו שלא מצליחים במשימה הזו. באתר MSN נתנו כמה טיפים לאיך להכין אורז מושלם בכל פעם מחדש, אז אם תלכו בדיוק לפי הצעדים שלהם –כנראה שגם אתם תצליחו במשימה. אנחנו כבר מחכים לביס.
• מכינים אוכל ונגמרה לכם החמאה? התחליפים האלה יעשו לכם את העבודה
• קר לכם? אלה המזונות שיחממו אתכם ביום חורפי
• בשר, תפוחי אדמה ואפילו כוס מים: 10 הדברים שלא ידעתם שאסור לכם לחמם במיקרוגל
1) שטפו את האורז: כן, אנחנו יודעים, זו פעולה קצת מציקה, אבל זה שווה את זה. השטיפה מנקה את האורז מהעמילנים המאובקים שלו, שיכולים לגרום לאורז להיות דביקה מדי.
2) זכרו את המינונים: עבור רוב סוגי האורז תצטרכו להשתמש בכוס וחצי-שתיים מים על כל כוס אורז (בדקו את האריזה שרכשתם כדי לוודא את הכמויות).
3) הרתיחו מראש את המים: אל תשכחו – ברגע שהמים רותחים בסיר, אתם צריכים לערבב את האורז עם מעט מלח. אל תשכחו שאתם אפילו יכולים להכניס למנה חמאה – שתשפר אותה פלאים.
4) צירפתם את האורז למים הרותחים? מצוין, עכשיו הטמפרטורה שלהם יורדת משמעותית. זה בסדר, זה אמור לקרות – אל תכבו את האש. תנו למים לחזור לרתיחה נוספת, קטנה, אחרת אתם מסתכנים שהמים יפסיקו לרתוח מהר יותר ממה שהאורז צריך.
5) אל תסירו את המכסה מהסיר. נכון שזה משהו שמפתה מאוד לעשות, אבל השאירו אותו על הסיר, שכן כך החום שבו יורד בהדרגה ולא בבת אחת.
6) בדקו את הסיר לאחר 18 דקות, ואם צריך – אתם יכולים לחכות עוד דקה-שתיים, כדי שהסיר ימשיך להתבשל. תנו לאורז להיות האינדיקטור שלכם לרמות המוכנות שלו, לא למים הרותחים (מכינים אורז חום? בדקו את הסיר לאחר 30 דקות).
7) עזבו אותו לבד: סיימתם להכין את האורז, איזה כיף. כבו את האש, החליפו את המכסה, ותנו לאורז לנוח למשך כמה דקות בסיר המהביל שלו. סבלנות היא מעלה, חברים.
8) ערבבו את הסיר. קחו מזלג, וערבבו בעדינות את האורז כדי שהגרגרים לא יידבקו אחד לשני.