"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מתכון מהשטח: יוסי שטרית מכין פלאפל וקבב לחיילים
המסעדה שלנו סגורה, אז יצאנו לבסיסים כדי לפגוש את העובדים שלנו שמשרתים במילואים • קבלו שני מתכונים שאין יותר ישראליים מהם
עם החיילות. עשינו קצת שמח | צילום: אסף קרלה

מתכון מהשטח: יוסי שטרית מכין פלאפל וקבב לחיילים

המסעדה שלנו סגורה, אז יצאנו לבסיסים כדי לפגוש את העובדים שלנו שמשרתים במילואים • קבלו שני מתכונים שאין יותר ישראליים מהם

יוסי שטרית
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לצד האסון הכבד שנפל עלינו, ישרוח של התנדבות, ערבות הדדית ותרומה מדהימה. לי הנתינה נותנת תחושה של שייכות. שגם אני, בדרך שלי וביכולות שלי, תורם משהו למאמץ. אני מרגיש שאני עושה משהו מועיל, ולא יושב בצד.

"היבה", המסעדה שלי, סגורה בשל המצב, ורבים מהעובדים שלי גויסו למילואים. היה לי חשוב, בתוך כל הכאוס שאנו נמצאים בו, לשמור איתם על קשר ולהראות שאכפת לי. וכך יצא שהצוות שלא גויס למילואים התגייס למשימה איתי.

עם החיילים. חשוב לשמור על קשר, צילום: אסף קרלה

התארגנו עם תורמים מדהימים, נסענו לבסיסים שהעובדים שלנו נמצאים בהם ועשינו להם קצת שמח. ועל הדרך קצת ריפאנו את עצמנו מתחושת האי־נעימות על כך שהם שם ואנחנו פה.
חשוב לי להודות לניר דלינס וליורם בודזנק, השותפים שלי. לגיא יקר שתרם חומוס ופלאפל, לשיבולת הוד השרון שתרמו לי מאות פיתות, לכל הצוות המדהים שלי, לצלם אסף קרלה ולצוות שלו ולכל התורמים הנדיבים.

ברוח הימים האלה הלכנו על שני מתכונים פשוטים, משביעים וטעימים, המבטאים יותר מכל את הרוח הישראלית היפה שאנחנו רואים היום מכל עבר.

כדורי פלאפל

הפלאפל. מתחיל בחומוס, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן)

√ 1 כוס עלי כוסברה

√ 1 כוס עלי פטרוזיליה

√ 1 בצל קטן קלוף וחצוי

√ 5 שיני שום קלופות

√ 1/2 פלפל ירוק חריף

√ 5 כפות מים

√ 2 כפות גדושות פירורי לחם

√ 1 כפית כמון

√ 1 כפית פפריקה מתוקה

√ 1 כפית מלח

√ 1/2 כפית פלפל שחור

√ 1 כפית אבקת סודה לשתייה

√ 1 ליטר שמן לטיגון עמוק

√ להגשה: פיתות, טחינה, עמבה וירקות

אופן ההכנה:

הכנת הפלאפל, צילום: אסף קרלה

1. את גרגירי החומוס יש להשרות במים לפחות 12 שעות לפני ההכנה.

2. טוחנים את גרגירי החומוס עם הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, השום והפלפל החריף עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מים, פירורי לחם ותבלינים.

3. מומלץ לקרר את התערובת במקרר במשך שעה.

4. מוסיפים לתערובת 1 כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב.

5. יוצרים כדורים מהתערובת בידיים לחות.

6. מטגנים את הכדורים בסיר בשמן חם (בגובה 3-4 ס"מ) למשך 2-3 דקות, עד להשחמה.

קבב עמבה

הקבב. עם הרבה שומן, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 ק"ג בשר טלה עם שומן, טחון

√ 200 גרם עמבה

√ 1 צרור פטרוזיליה

√ 3 כפות בהרט

√ מלח ופלפל

√ להגשה: פיתות, טחינה וירקות

אופן ההכנה:

הכנת הקבב, צילום: אסף קרלה

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים לתערובת חלקה.

2. נותנים לתערובת לנוח במקרר לפחות 1/2 שעה לפני יצירת הקציצות, ואז מקבבים.

3. רצוי לבצע את הפעולה יום לפני ולהשאיר את הקבבים במקרר ללילה. אחרי לילה במקרר צולים על הגריל.

המדור צולם בטולכרם, מוצב 105 של גדוד 9306

Load more...