טעמנו: ארוחת עונג שבת בפאסטל

תבשילי הבית בתקופת הקורונה העלו געגועים למטבח ילדותו של השף קובי בכר ממסעדת ״פאסטל״ • עם שובו למסעדה, יצר סעודת עונג שבת שכולה טעמים טורקיים

צילום: ינעם צימבליסטה // עונג שבת

ימי הקורונה שלחו את השפים של המסעדות הנחשבות לבשל בבית לבני משפחתם. בימים כתיקונם, הם רגילים להסעיד נחיל של סועדים הרעבים למנות מסוגננות ובנויות לתלפיות, והנה שלושה חודשים שלמים שהוקדשו להכנת קציצות, פסטה ופיצה.

צילום: משה בן שמחון

תקופה משמעותית זו שינתה אצל אחדים מהשפים את תפיסת עולם הקולינארית. מספיק שינוי קטן ומהותי כדי לחוש שינוי משמעותי בהלך הרוח הכללי.

כך, תבשילי הבית העלו געגועים עזים למטבח נוף ילדותו של השף קובי בכר ממסעדת ״פאסטל״. עם שובו לנהל את מטבח המסעדה השוקקת, יצר השף את סעודת עונג שבת שכולה ניחוחות וטעמים טורקיים.

 

"בקורונה מצאתי את עצמי מבשל למשפחה כל יום בבית, מה שיצא ממני בצורה אינטואיטיבית זה האוכל שעליו אני גדלתי. בישלתי לילדים שלי את כל מה שבישלו לי בילדות כמו בויוס ובורקס. זה היה כל כך כיף וזה מה שהצית אצלי את היצירתיות ושימש בסיס להשראה שלי בתפריט סוף השבוע של פאסטל".

 

ארוחת עונג שבת, אותה מצווה עתיקת יומין של פתיחת שולחן אחרי הביקור בבית הכנסת, מקבלת נופך יצירתי במיוחד תחת ידיו של בכר. השף, שגדל בבית טורקי, משלב טעמי ילדות כמו גוזלמה תרד ומאפה סוג'וק וגבינה מותכת לצד מנות קלאסיות, אותן יוצר השף באופן עכשווי ועדכני כמו רוסטביף מדויק המוגש עם סלט תפוחי אדמה ראטה. 

הארוחה נפתחת בשלל מנות ססגוניות וטעימות להפליא המכסות כפסיפס על כל פינה גלויה על המפות הצחורות, ולאחריהם מוגשת מנה עיקרית לבחירה ממספר מנות, ובהן מנות בשריות, מנות דג וכמובן מנה שכולה מן הצומח. מחיר: 188 שקלים לאדם.

עונג שבת  // צילום: ינעם צימבליסטה
עונג שבת // צילום: ינעם צימבליסטה

בתפריט:



לחם ומאפים | פרנה, גוזלמה תרד, מאפה סוג'וק וגבינה מותכת

פאבה קלאמרי | ממרח אפונה, שמן זית, פלפל חריף, בצל סגול וביצה קשה

סלט פטוש | פשוט פשוט, זיתי קלמטה,  פיתה מטוגנת ועשבי תיבול

פלפל טינקרבל | פטה צאן, זעתר ומלח ים

רוסטביף | סלט תפוחי אדמה ראטה, שאלוט צלוי,צלפים, קורנישונים וחרדל מותסס

חציל בלאדי | עגבניות מגי, פלפל חריף שרוף, בצל ירוק, זרעי כמון ועשבי תיבול

גרבלקס | סלק אפוי במלח, לאבנה, שמן זית ואגוזי מלך

שעועית לימה | סלרי, שום, לימון ושמן זית

 

עיקרית לבחירה:

ניוקי | עגבניות צלויות, שום, צ'ילי, חמאה, יין לבן, אספרגוס, פרמז'ן וריקוטה פרסקה

מרק דגים ופירות ים (זוגי) | ציר דגים פיקנטי, תפוח אדמה בזעפרן, שומר, פריקי ועגבניות

לברק צרוב | קרם ארטישוק ירושלמי, קנה, פטריות ירדן, מלך ופורטובלו, ציר מרמייט וליים

שיפוד פילה בקר| צלוי בגריל פחמים, ירקות שרופים ותפוחי אדמה באיולי לימון כבוש

ביפבורגר| בשר שפונדרה קצוץ גס, קרם תפוחי אדמה, ירקות שורש צלויים ודמי גלאס

מקלובה עוף| צלוי בתערובת "ראס אל חנות", אורז בסמטי, יוגורט סומק, ירקות צלויים ושקדים קלויים

מפרום דגים | דגי ים, תפוחי אדמה באטר, פלפל צ'ומה, חצילים, עגבניות תמר וקוסקוס דק דק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר