אחרי האיומים: אייל שני סוגר את המסעדה שעוררה סערה
סוף עידן בברלין: לאחר תקופה מורכבת שכללה מחאות, איומים ועימותים סביב המקום, מסעדת “גילה וננסי” של אייל שני ושחר סגל סוגרת את שעריה • הפרויקט הישראלי המדובר בברלין, שנולד כהבטחה קולינרית גדולה, מסיים את דרכו לאחר שהעובדים התמודדו עם איומים מתמשכים על חייהם
,עודכן
0השמעה
אחת המסעדות המדוברות של הקולינריה הישראלית בברלין סוגרת את שעריה, “גילה וננסי”, פרויקט משותף של השףאייל שניואיש העסקים שחר סגל, תסגר לאחר תקופה מורכבת במיוחד.
אחרי אינספור איומים על חברי הצוות ומאבק פוליטי שהתנהל בלב המטבח, אחתהמסעדותהמדוברות ביותר של הצמד שני סגל באירופה נועלת את שעריה.
זה היה אמור להיות אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של הקולינריה הישראלית בברלין. השילוב בין היד הייחודית של השף אייל שני לבין החזון העסקי של שחר סגל הבטיח להביא את הקסם התל אביבי ללב הבירה הגרמנית. היום המסע המורכב של מסעדת "גילה וננסי" מגיע לסיומו.
כשהמטבח הופך לזירה פוליטית
סיפורה של "גילה וננסי" לא היה רק סיפור על אוכל טוב. מאז תכנון הקמתה, המסעדה מצאה את עצמה במוקד של סערה פוליטית. מה שהחל כהבטחה קולינרית, הפך במהרה למאבק הישרדות יומיומי.
על פי הדיווחים, השקת המסעדה נדחתה שוב ושוב, הסיבות לסגירה אינן קשורות לאיכות המנות או לביקוש מצד הלקוחות, אלא לנסיבות חיצוניות קשות.
עובדי המסעדה נאלצו להתמודד עם איומים מתמשכים על ביטחונם האישי. ארגונים פרו פלסטיניים הפכו את פתח המסעדה למוקד קבוע של מחאה אלימה נגד המקום.
המציאות שבה סועדים נדרשים לעבור סינון בטחוני משטרתי בדרכם לארוחת ערב, הפכה את החוויה לקשה מנשוא עבור המפעילים והלקוחות כאחד.
המסעדה ניסתה להביא אלטרנטיבה מקומית וישראלית מאוד, אך נראה שהקונפליקט הפוליטי הכריע את הסיפור. המקום שהפך מזירה קולינרית מבטיחה לשדה קרב פוליטי, משקף את האתגרים הגדולים שעומדים בפני עסקים ישראליים בעולם בתקופה הנוכחית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו