מסעדת בל עמי המדוברת. צילום: יעל לאור

גוגל חושפת: 10 המסעדות שכולם חיפשו השנה

מי התברגה למקום הראשון? ואילו מתכונים היו הכי מבוקשים? הרשימות המלאות

גוגל מפרסמת היום (ה') את Year in Search 2025, סיכום השנה המסורתי שמציג את מונחי החיפוש שהגדירו את הישראלים בשנה האחרונה. מאירועי רשת ועד טירופי אוכל, הרשימה משקפת את הטרנדים, האנשים והרגעים שעיצבו את שנת 2025.

לפי הנתונים, מסעדת השנה היא אסתר המלכה של אדל בספלוב ומאץ' עבד - ההמבורגריה הכשרה שהפכה לתופעת רשת. בקטגוריית מתכון השנה מככב לא אחר מאשר שוקולד דובאי, הטרנד הבינלאומי שכבש גם את הישראלים.

גוגל מציינת כי הרשימות אינן מבוססות על נפח חיפוש מוחלט, אלא על זינוק משמעותי ומתמשך בחיפושים במהלך 2025 לעומת השנה הקודמת, באמצעות אלגוריתם שמנטר אחוזי עליה ומסנן ביטויים שוליים.

אז מה חיפשנו השנה? הנה הסיכום הקולינרי המלא.

10 המסעדות שחיפשנו השנה הכי הרבה

ההמבורגר המדובר של אדל בספלוב, צילום: מאי קיסוס

1. אסתר המלכה

אסתר המלכה, ההמבורגריה הכשרה שהקימו אדל בספלוב ובעלה מאץ' עבד ברחוב רוטשילד בת"א. כמו כל דבר שקשור באושיית הרשת, גם מותג ההמבורגרים שלה, זכה לתהודה רחבה ברשתות החברתיות והעמיד תורים ארוכים בימי הפתיחה, ולא מעט חיפושים בגוגל מסתבר.

2. מוצא

מוצא נפתחה בחודשים האחרונים ברמת מוצא, שבהרי ירושלים, על ידי השף ברק אביטל ואנשי מסעדת צדקיהו הירושלמית. מדובר בביסטרו שף ים תיכוני כשר, עם נוף משגע ותפריט עונתי על טהרת הדגים.

3. Renée בר יין

רנה, הוא הכלאה בין בר יין לביסטרו אינטימי שנפתח השנה ברחוב פרישמן בתל אביב ומציע מנות שף עונתיות ומבחר יינות מוקפד.

הפנקייק המדובר של בל עמי, צילום: יעל לאור

4. בל עמי

בל עמי, מבית היוצר האחים ירזין, בראסרי בסגנון צרפתי ברחוב בן עמי בת"א, סמוך לכיכר דיזנגוף. נפתח בחודשים האחרונים, תחילה לארוחות בוקר בלבד, שהפכו למבוקשות ביותר בעיר ובימים האחרונים גם בשעות הערב, מציע תפריט צרפתי מהודק ומרשים.

שומר צלוי של "ברבור", צילום: סי פיש

5. ברבור 

ברבור, מסעדת גריל ים-תיכונית נפתחה השנה בנחלת בנימין, על ידי קבוצת ILU BIRDS המורכבת משפים ואנשי אירוח והצליחה לעשות לא מעט רעש, שהתבטא, בין היתר בלא מעט דיבור וחיפושים ברשת.

6. השחף

מסעדת דגים ופירות ים קלילה וכיפית, שנפתחה השנה באזור פארק המסילה בתל אביב (הרצל פינת בית הבד), ומציעה תפריט בדגש על טריות ופשטות.

7. מיכאלי

מיכאלי, המתפקד כבית קפה בבוקר ובר יין בשעות הערב, נפתח השנה בחוף גורדון להנצחו של עמרי מיכאלי, שנפל בהגנה על כפר עזה ב-7 באוקטובר.

 

8. אללי (ALALI TLV)

אללי נפתחה ברחוב וולט מוזס בתל אביב (סמוך ליגאל אלון), במקום בו שכנה מסעדת טופולופומו. מדובר בחלל גדול ומרשים, מסעדת יוקרה כשרה של ארבע חברים ירושלמים.

9. על הנהר 

"על הנהר" שוכנת בלוקיישן מנצח תחת צמרות אקליפטוסים ומעל הירדן הזורם, במתחם ירדנית בקבוצת כנרת. בגלגולה החדש היא הפכה לביסטרו בר, יש דגש קולינרי על חומרי גלם מקומיים, קוקטיילים ואווירת בילוי ייחודית באיזור.

10. אדמתי

אל המקום העשירי בחיפושים הגיעה מסעדת השף "אדמתי" שנפתחה בתחילת 2025 ולמרות שעוררה עניין רב - כבר הספיקה להכנס לסטטיסטיקה האכזרית - ולהיסגר.

סדנה להכנת שוקולד דובאי, צילום: יח"צ

10 המתכונים המחופשים ביותר

1. שוקולד דובאי

הטרנד הבינלאומי שהפך לשיגעון ברשת - שוקולד פריך ממולא פיסטוק ושיערות קדאיף, שזכה כמובן לאין ספור גרסאות, חיקויים וכמובן - מתכונים. גם אצלנו - כך תכינו שוקולד דובאי בעצמכם בבית.

אמן, צילום: ליאת נעמי שירית

2. חלת מפתח

חלת מפתח, מאפה מסורתי שנהוג לאפות בשבת הראשונה שאחרי חג הפסח, יש המאמינים שזה מפתח לפרנסה טובה, בשנים האחרונות, בזכות הרשתות החברתיות הפכה לטרנד ויראלי במיוחד.

ספינג' שתמיד מצליח, צילום: מאפה נאמן סטודיו

3. ספינג׳

ספינג', הסופגנייה המרוקאית אם תרצו, הייתה מחופשת במיוחד השנה, בזכות חובבי אפייה שהעלו גרסאות ביתיות קלות וממכרות. השמן כרגיל מנצח, בעיקר לפני חנוכה.

קניידלך, צילום: לירון אלמוג

4. קניידלך

כדורי הקמח-מצה הקלאסיים, היו גם הם מחופשים במיוחד השנה בעיקר סביב חג הפסח, רבים חיפשו גרסאות קלילות יותר, ללא גלוטן או עם טוויסט מודרני.

סופריטו עוף, צילום: קובי אדרי

5. סופריטו

רבים נוטים לחשוב שסופריטו הוא שם של מנה. אז לא - סופריטו הוא מונח שמתאר שיטת בישול, ולא מתכון ספציפי. מדובר בתבשילים עמוקים ואיטיים של בשר, עוף ואפילו טופו, עם תפוחי אדמה ורוטב מוזהב מבצל ושמן. מקור השם הוא מספרדית, sofreir, שפירושו לטגן קלות. משם גם מגיעים הטעמים המיוחדים, את כל זה לימד אותנו קובי אדרי במדור השבועי שלו - וגם צייד אותנו במתכון לסופריטו המושלם.

מרק חרירה של קובי אדרי, צילום: קובי אדרי

6. מרק חרירה

מרק החרירה המרוקאי הוא מרק סמיך, עשיר ומתובל, שיש לו לא מעט גרסאות. הוא מושלם כארוחה שלמה בקערה, והישראלים אהבו לאמץ אותו, בעיקר לארוחה מפסקת לפני יום כיפור.

סופגניות אשל, צילום: לירון אלמוג

7. סופגניות אשל

הגרסה הקלילה שכבשה את חג החנוכה: מינימום מאמץ, מקסימום אווריריות.  על אותו עיקרון אתם יכולים גם לנסות סופגניות יוגורט זריזות.

עוגת השוקולד של דניאל עמית, צילום: יח"צ דניאל עמית

8. עוגת שוקולד של דניאל עמית

משפיענית האוכל דניאל עמית עוררה השנה סערה עם עוגת השוקולד המדוברת שלה ב-139 שקלים, העוגה יצרה לא מעטי דיבור ובאזז ברשת, וגם המתכון שלה - שהתפרסם באתר של עמית, זכה ללא מעט חיפושים.

9. לוקומדס

כדורי הבצק היווניים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, המשיכו לככב בגרסאות ביתיות. השילוב של דבש, קינמון וקראנץ' גרם להם להפוך לוויראליים.

קריספי צ'יקן, צילום: אסף קרלה

10. קריספי צ׳יקן

אחד הלהיטים הגדולים של השנה, התרגם גם לגרסאות ביתיות למנה הפריכה של עוף (השרייה, ציפוי כפול וטיגון/אפייה) הפכו לויראליות השנה; רבים חיפשו שיטות להשיג את אותה פריכות ממכרת ומרקם עסיסי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...