כבר שנים שהאחים יורם וארי ירזין נחשבים לדמויות מפתח בקולינריה המקומית. בלי לככב בפריים טיים, בלי קמפיינים, בלי יחסי ציבור ובלי רעש תקשורתי - הם ממשיכים ליצור מסעדות שאין דרך אחרת להגדיר אותן מלבד סיפור הצלחה.
גם מי שלא מכיר את שמם, ודאי אכל באחת המסעדות שפתחו עם השנים, חלקן עם שותפיהם יובל סלע וטל שטרן, חלקן כבר לא קיימות, ובחלקן הם כבר לא שותפים, בהן צ'ימיצ'אנגה, זוזוברה, רשת "מוזס", "עד העצם", רשת הפיצריות "טוני וספה", "טאקריה", מגזינו המצליחה וכמובן - האייקונית מכולן, והמזוהה עמם ביותר - קפה איטליה, שפועלת כבר 17 שנה בהצלחה גדולה.
כהרגלם, בשקט ובצניעות, בשלוש השנים האחרונות עבדו האחים ירזין על הפרויקט החדש שלהם - הבראסרי הצרפתי "בל עמי".
המסעדה החדשה שוכנת ברחוב בן עמי בתל אביב, דקה הליכה מכיכר דיזנגוף, בקומה התחתונה של מבנה מרשים ששימש בעבר כ"בית מרכז הקבלה", והוסב, כמיטב הטרנד, למלון הבוטיק "ריספשן" שעדיין טרם נפתח.
המקום רחב ידיים, בעיצוב קלאסי ואלגנטי ברוח בראסרי צרפתי. חובבי "קפה איטליה" יזהו מיד את ה־DNA: האי המרכזי, המראות הגדולות, הבר המרשים והמטבח הפתוח. בנוסף, יש גם חצר פטיו יפהפייה, עם מפות לבנות והרבה צמחייה מסביב.
על הצד הקולינרי מופקד השף עידו אדרי, שכבר צעד עם הקבוצה דרך ארוכה, ובזמנו קיבל לידיו את ניהול "מגזינו", מה שהקפיץ אותה לגבהים חדשים.
כדרכם בקודש, האחים ירזין נמנעים מיחסי ציבור רשמיים, אבל בעידן הרשתות החברתיות, לא בטוח שבכלל צריך, מספיק פנקייק אחד ויראלי כדי למלא את המקום חודשים קדימה, בעיקר בסופי שבוע.
אבל "בל עמי" היא הרבה מעבר לפנקייק.
המסעדה פועלת שבעה ימים בשבוע, מדי יום מ־8:00 ועד 11:30, ובשלב זה מגישה תפריט בוקר בלבד. בקרוב היא צפויה להתרחב גם לערבים עם תפריט בראסרי צרפתי קלאסי, ובהמשך גם לארוחות צהריים.
כמו בקפה איטליה ובמגזינו, גם כאן יש את ה"רעש הכיפי" המוכר, אווירה תוססת אך נעימה, שמצליחה לשמור על סטייל ואיכות, ובו בזמן להיות מסעדה משפחתית שמזמינה להגיע גם עם ילדים. השירות לבבי, נעים ומקצועי, אך נגיש ולא מתנשא. המטבח שוקק חיים וההכנות נעשות כל הזמן ומהוות נדבך נוסף ומרכזי באווירה שיש במקום.
אז מה אוכלים?
לשמחת הסועדים, אין כאן מחיר קבוע מראש - מזמינים באופן חופשי מהתפריט. המחירים אינם זולים, אך המנות נדיבות, עשירות ומבוססות על חומרי גלם מעולים.
בין מנות הבוקר תמצאו את כל הקלאסיקות, מבוצעות ללא דופי: אומלט עם גבינת גרוייר ועירית לצד סלט ירוק; מקושקשת רכה על בריוש (מהטובות המוגשות היום בתל אביב ובכלל) המוגשת עם צלחת ירקות צבעונית; ברוסקטת אבוקדו כמתבקש (68 שקלים כל אחת מהן); אגז רויאל עם סלמון מעושן, תרד והולנדייז (76 שקלים) - כל המנות המלוחות מוגשות לצד סלט ירוק פריך ונהדר או צלחות ירקות טרייה וצבעונית, עם שמן זית, והכל מרגיש טרי ורענן, כאילו הרגע נקטף מהשדה.
עוד בתפריט: רושטי סלמון - חצי לביבת תפוחי אדמה לצד סלמון כבוש, שמנת־חזרת, צלפים ובצל מוחמץ - מנה כיפית ונהדרת (78 שקלים); טוסט "בל עמי" (70 שקלים), שמסתמן גם הוא כאחת המנות הוויראליות בתפריט; קרוק מסייה (78 שקלים) ועוד.
בגזרת המתוקים, תמצאו באותה רשימה, את הפנקייק המדובר (66 שקלים), ענק, שחום מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים, עם ריבוע חמאה שנמסה לה לאטה, ולצדו סירופ מייפל, פירות יער וקרם שנטילי. יש גם גרנולה ביתית עם יוגורט ופירות העונה (58 שקלים) ופרנץ' טוסט א־ל'אוראנג' - שילוב בין פרנץ' טוסט לקרפ סוזט, ברוטב הדרים, קרם פרש ופלפל ארומטי (66 שקלים).
בנוסף ניתן להזמין תוספות: ביצים לבחירה, חצי אבוקדו, סלט ביצים, סלמון מעושן ועוד.
מהבר יוצאים דרינקים אלכוהוליים קלאסיים של בוקר כמו מרטיני אספרסו, מימוזה (38 שקלים) או בלאדי מרי (52 שקלים), לצד מיצים טבעיים כמו גזר־ג'ינג'ר, תפוח־סלק ומיץ ירוק (27 שקלים כל אחד), אבל תוכלו גם להזמין מיץ תפוזים סחוט טרי - ויגישו לכם בשמחה, כמו גם קפה על כל סוגיו.
מצדו השני של התפריט תמצאו מבחר פטיסרי, אפשר להזמין סלסלה עם מגוון מאפים טריים מהמאפייה (54 שקלים), שפועלת כל העת ומוציאה לחמי מחמצת נהדרים, סקונס וקרואסון שוקולד מעולה. כל פריט ניתן להזמין גם בנפרד, כולל דניש קינמון (24 שקלים), סקונס, מדלנים ועוד.
אין מנוס מלהכריז כי האחים ירזין עשו זאת שוב. כן, תל אביב יודעת לייצר מקומות עם הייפ, והרשתות החברתיות רק מעצימות אותו - אבל במקרה של "בל עמי", ההייפ מוצדק בהחלט, ואם נעמיד אותו במבחן האמיתי - האם יצאנו מכאן וכבר שריינו לעצמנו מקום לפעם הבאה? התשובה היא כן.
בל עמי,
בן עמי 14 ת"א
ראשון-שבת: 08:00-11:30
