זוכה "בואו לאכול איתי״ על מאחורי הקלעים והמתכונים המנצחים

השבוע זכה אביתר בן פורת, המוכר כמגיש תוכנית הנדל"ן בטלוויזיה, בתחרות השבועית של התכנית "בואו לאכול איתי" • בראיון אחרי שכבו המצלמות הוא מודה: "אני יודע לנצח - לא יודע לבשל" - אז איך הוא עשה את זה? צפו

אביתר עם בנו אלבי. צילום: פרטי

אביתר בן פורת עמד במטבח ביתו בחדרה, מוקף מצלמות, אורות וצוות צילום, כשהכריזו עליו כזוכה בעונה התשיעית של "בואו לאכול איתי". הוא חייך, חיבק את המתמודדים, אבל עמוק בפנים ידע משהו שאף אחד סביבו לא באמת הבין. הניצחון שלו לא היה על טכניקת בישול או מתכונים מושלמים - הוא היה על היכולת להפוך ערב אוכל לחוויה שנוגעת ללב, שבה כל ביס מספר סיפור ומחבר בין עבר להווה.

פרטי

"אני לא צריך ניסיון בבישול כדי לנצח", הוא יגיד אחר כך, כשהמצלמות כבר כבויות. "אני יודע לנצח - לא יודע לבשל". זה נשמע כמו בדיחה, אבל בן פורת - מגיש תוכנית נדל"ן, שרגיל לנתח שווקים ולפענח נתונים - ידע בדיוק מה הוא עושה כשבנה את התפריט המנצח שלו.

"אני חצי מרוקאי וחצי פרסי", בן פורת מסביר את הסיפור שעמד מאחורי כל צלחת, "והמנות מחברות בין הישן לחדש - בין השורשים העמוקים שלי לבין מי שאני היום, מי שהילדים שלי יהיו מחר. זה לא סתם פיוז'ן של טעמים - זה הומאז' למנות הכי קלאסיות, הכי שורשיות, שאני זוכר מהבית של סבתא. אלה הטעמים שאני רוצה שהילדים שלי יכירו".

בן פורת מכין את המנה המנצחת, צילום: פרטי

על השולחן בביתו, שבו הוא גר עם אופיר אשתו ושני ילדיהם, היה פרוש תפריט שכל מנה בו סיפרה פרק בסיפור המשפחתי: כדורי חורשט סבזי פרסיים אותנטיים, מטוגנים עד פריכות מושלמת - המנה שסבתא הפרסית הייתה מכינה בשבתות. אחריה הגיעה טורטליני דג מרוקאי עם ויקיטורי לברק טרי, שבו השוק המרוקאי הסואן והצבעוני נפגש עם הים התיכון השליו. ולסיום - קרם ברולה בתיבול צ'אי פרסי עדין, מוגש לצד תה לואיזה מרוקאי חם ומבושם, כשכל כפית וכל לגימה סוגרות מעגל מושלם בין שני העולמות שממנו הוא בא.

זוכה "בואו לאכול איתי", צילום: פרטי

"המנות מדברות על מי שאני", הוא אומר בפשטות שמסתירה את כל העומק שמתחת. "זה הסיפור שלי. זה מי שאני רוצה שהילדים שלי יזכרו".

מאחורי הזכייה המתוקה הזו התחבא סיפור שנוגע בכולנו. הצילומים התקיימו בין סבבי המילואים של בן פורת, שמשרת כלוחם בסיירת כרמלי בגולני. "הראש שלי היה בעזה בזמן הצילומים", הוא מודה. "הייתי בדיוק אחרי סבב מילואים, וגם עכשיו אני בסבב השישי. היה לי חשוב לדבר עם ההפקה שלא לדבר על המלחמה בתוכנית - רציתי שזה יהיה משהו אחר, משהו טוב".

התפריט המנצח 

מנה ראשונה: ג׳ון
- ⁠ארנצ׳יני סבזי עם איולי לימון פרסי עם גרניש צנונית ובצל ירוק

מצרכים לארנציני:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור סלרי עלים
  • 3 סלרי גבעול
  • 1 בצל לבן קוביות
  • כף בהרט
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון
  • 500 גרם בשר מספר 5/8
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • 2 כוסות פנקו טחון

לאיולי:

  •  חצי חבילת מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית חרדל
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • לימון פרסי שלם מגורד

לקישוט:

  • תלתלי בצל ירוק
  • גפרורי צנונית
  • עלי כוסברה

אופן ההכנה:

  1. סוגרים בסיר עם מעט שמן קוביות בשר עד להשחמה, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד ריכוך.
  2. בסיר אחר מטגנים בקצת שמן בצל, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי וגבעולים מוסיפים אורז עגול מתבלים במלח, פלפל גרוס, בהרט, הרבה לימון וגם לימון פרסי ומוסיפים את המים כשהכל מוכן משטחים בתבנית ומקררים במקפיא.
  3. מגלגלים לכדורים קטנים, מצפים בקמח, ביצה ופנקו ומטגנים בשמן עמוק, מניחים על רשת טיגון.
  4. מכינים איולי לימון פרסי עם מיונז ותבלינים (מלח, פלפל גרוס, גרידת לימון פרסי, מיץ לימון, חרדל, וקצת שום כתוש).
  5.  לצלחות- שלושה עיגולים של איולי לימון פרסי, מעליהם 3 ארנצ׳יני וגרניש של גפרורי צנונית ובצל ירוק ולגרד לימון פרסי בזסטר.

מנה שניה: אלבי
- טורטליני במילוי דג ברוטב מרוקאי מעודן

לבצק פסטה:

  • 200 ג קמח פסטה
  • 120 ג ביצים

לדג מרוקאי:

  • 4 פלפלים אדומים
  • 8 שיני שום
  • פלפל חריף
  • 2 פלפל שאטה מיובש
  • 6 פילה לברק
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס

ליקיטורי לברק:

  • 6 פילה לברק חתוכים לקוביות גדולות משופדים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • שמן זית
  • לקישוט: שמן כוסברה

אופן הכנה

  1. מכינים בצק פסטה 200 גרם קמח פסטה עם 120 גרם חלמון, לשים עד לבצק אחיד ומניחים למנוחה.
  2. מכינים דג מרוקאי - מטגנים שום ופלפלים חריפים ומתוקים עד לריכוך והשחמה, מוסיפים את הדג ומעליו מוסיפים חצי כוס שמן שמעורבב לתוכו פפריקה ומלח, מקררים.
  3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגה, קורצים לעיגולים וממלאים אותם בדג המפורק מהתבשיל ומקפלים לצורת טורטליני.
  4. טוחנים את הרוטב לקרם ופותחים אותו במחבת ומוסיפים מים עד למרקם הרצוי ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  5. את שיפודי הדג צורבים קלות במלח פלפל ושמן.
  6. מצלחתים את הטורטליני מעל רוטב הפלפלים ולקישוט המנה מזלפים שמן כוסברה

קינוח: אלמה
קרם ברולה צ'אי 

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 6 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • תמצית צ׳אי

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת עם תמצית צאי ובמקביל טורפים חזק בקערה 6 חלמונים עם סוכר, כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה שופכים בהשוואת טמפרטורות (כל פעם קצת) את השמנת לחלמונים, כשהכל אחיד ומעורבב שופכים לכלים מתאימים ואופים על 150 מעלות כשהתבנית מלאה במים. אופים עד שזה מתייצב מעט. מקררים, מפזרים סוכר ושורפים עם ברנר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר