מסעדת הדגים האהובה הופכת למסעדת בשרים משגעת

זה יקרה במסגרת חגיגות 20 שנה ליוליה - עם אירוח של קצביית הבשרים של זלמן • עוד על הפרק בחודש הקרוב - סיור קצביות מרהיב, מחניודה מגיעים לת"א, אוראל קמחי פותח מסעדה חדשה בירושליים ועוד ועוד • כי מגיעות לנו גם חדשות טעימות

אנטריקוט על העצם בפופ אפ בשרים של יוליה. צילום: יהונתן בן חיים

הדייג מארח את הקצב

מסעדת הדגים יוליה שבנמל תל אביב חוגגת 20 שנות פעילות עם אירוע יוצא דופן: פופ-אפ בשיתוף קצביית הבשרים של זלמן, שבו יוגש בין 7 ל-18 בספטמבר (לא כולל סוף שבוע) תפריט קרניבורי מיוחד. מאחורי שיתוף הפעולה עומד קשר משפחתי, שכן השף איתי גלילי, שמוביל כיום את יוליה, הוא בעצם אחיינו של משה גלקופ מבעליה הקצבייה.

אז מה אוכלים? סיגרים קריספיים במילוי חלקי פנים; שיפוד נתח קצבים; שיפוד דנוור קאט, פילה בקר, צלעות טלה, אנטריקוט וסינטה על העצם ועוד. כל מנה מוגשת עם תוספת ורוטב לבחירה, ויש גם קוקטיילים להרמת האווירה.

יוליה, האנגר 2, נמל תל אביב

אבו חסן קבב, צילום: נעמה ספיר

סיור קבביות או סיור מתוקים?

אפשר גם וגם, רק תבחרו. "תפדלו", חברת התיירות של רהט ומותג התיירות הבדואי קסם המדבר, מזמינים אתכם לשני סיורים קולינריים שיתקיימו בעיר במהלך החודש ויעניקו לכם טעימה מהמסורת הבדואית.

סיור המתוקים יתקיים בשבת הקרובה, 6 בספטמבר, ויציג בפניכם, בין היתר, את העוגיות הכי מתוקות ברהט, את סירופ התמרים המקומי (דיבס), את הקינוח הכי טרנדי בעיר וכמובן את הכנאפה הכי טובה באזור. את ההדרכה יעבירו פאטמה ואמר אלזמילי, שמגדלים בעיר את שמונת ילדיהם.

שבוע לאחר מכן, ב-13 בספטמבר, ייצא לדרך סיור הקבביות. מדריך התיירות וחובב הבשר רפאת אל חמולה יכניס אתכם לארבע הקבביות המועדפות עליו ברהט, שם ימתינו לכם מנות מקומיות וגם הרבה סיפורים מסורתיים, מהגריל ישר אל הצלחת.

עלות כל סיור: 80 שקלים. משך הסיורים: כשלוש שעות. לפרטים והזמנות: 052-7751565.

הסושי של ZO, צילום: אסף קרלה

ZO מארחת

ביום שלישי, 9 בספטמבר, יארח השף דון טרן של מסעדת ZO האסייתית שבתל אביב את תום לוי - זוכה העונה השישית של "משחקי השף". מה יוצא לכם מזה? תפריט ספיישלים שיצר לוי במיוחד לערב החד פעמי, עם מנות כמו סלט מנגו ודג בטמפורה (דג קריספי, שאלוט, כוסברה, צ'ילי, בוטנים, קוקוס, קשיו, נענע ובצל ירוק – 78 שקלים); קוביות קריספי אורז (טרטר טונה, איולי יוזו, שאלוט, ג'ינג'ר, צ'ילי, ג'ל פונזו וטוגרשי – 69 שקלים); סיגר דג ים (ג'ינג'ר ובצל ירוק עם איולי קארי - 66 שקלים); וגם שיפוד אנטריקוט (קרם גזר, דמי גלאס ומרווה – 112 שקלים). התפריט יוגש החל מ-19:00.

ZO, רוטשילד 11, תל אביב

מחניודה מגיעים לדה פקטו, צילום: נועה בן חמו

אירוחים קולינריים בדה פקטו

מתחילים לטעום את הסתיו. מסעדת דה פקטו שבמלון פולי אורבן בתל אביב יוצאת בסדרת אירועים קולינריים שבהם ייארח השף חי צארום, (כמעט) מדי יום שני בשבועות הקרובים, קולגות שיגישו תפריט ספיישלים לערב אחד בלבד. תפתחו יומנים: ב-8 בספטמבר תגיע היישר מירושלים מסעדת מחניודה, עם מנות כמו סלט שער שכם עם מיקס עשבים, ענבים, פיתה קראנץ' ושקדים קלויים; גיוזה שווארמה עם "מיץ של הסוף של הפיתה"; הפולנטה האייקונית של המסעדה ועוד.

ב-15 בחודש יהיה זו תורו של שחר תמיר, זוכה העונה השביעית של "משחקי השף", עם מנות דוגמת תבשיל לחי עגל ויין לבן בטמפורת מחמצת עם אנשובי וקלמטה, וגם שניצל עגל עם חומץ אורנים וכמהין.

ב-29 בספטמבר יתארח השף הצעיר גיא רוזמרין, פיינליסט "משחקי השף", שיציע בין היתר מנת "קרודו בעתו" – סשימי דג ים עם ויניגרט תה צמחים ומלח ים.

ואילו ב-13 באוקטובר השף ארז קומרובסקי יחתום את סדרת האירועים עם תפריט שייחשף בקרוב.

דה פקטו, נס ציונה 7, תל אביב

דיויד 16 - הירושלמית החדשה, צילום: אסף קרלה

הירושלמית החדשה של אוראל קמחי

David 16 היא מסעדה ירושלמית חדשה וכשרה שעל התפריט שלה חתום השף אוראל קמחי (פופינה). היא ממוקמת ברחוב המלך דוד, סמוך לחומות העיר העתיקה ולטיילת ממילא, ואלה רק חלק מהמנות שתמצאו בה, רובן ככולן עם פרשנות ים תיכונית: קבב דגים (רוטב עגבניות פיקנטי, גרגירי חומוס, רוקט וכוסברה בשמן לימון כבוש וטחינה משוויה – 188 שקלים); פילה עגל (רוטב יין, מוגש עם פירה – 215 שקלים); סיגר דג (בצל מקורמל, עשבי תיבול, איולי לימון כבוש ופלפל חריף – 72 שקלים); וקינוחים בעבודת יד שנושאים שמות מחייבים כמו "ביצת לוז" ו"סלע אקזוטי".

David 16, המלך דוד 16, ירושלים
שעות פתיחה: ראשון–חמישי, 17:00 ועד אחרון הסועדים
כשר

חודש יפן בקפמאי, צילום: גליה אבירם

חודש יפן בקמפאי

קמפאי, האסייתית הבאר-שבעית, עורכת במהלך ספטמבר את חודש יפן. על סדר היום: ספיישלים בהשראת ארץ השמש העולה וגם מיצגי אומנות מסורתיים. מבחר מנות על קצה הצ'ופסטיקס: בלופין טונה טרטר (חלמון כבוש, קריספי דפי אורז ועלי שיסו – 78 שקלים); טטאקי סינטה (סינטה בלאק אנגוס עם סלסת בצלים ושישיטו שרוף – 78 שקלים); שינג'וקו סלמון רול (רול צבעוני עם סלמון במרינדה ואבוקדו – 72 שקלים); וצ'יראשי סושידון (נתחי דגים טריים על אורז סושי – 148 שקלים).

קמפאי, חיל ההנדסה 1, באר שבע

 
תפריט פיצטות בג'ול, צילום: אנטולי מיכאלו

Happy Hour ב- Jewel

בר האוכל התל אביבי Jewel , ששוכן במלון באותו שם, מציג Happy Hour חדש: בימים ראשון עד חמישי בין 18:30 ל-19:30 תוכלו לסגור פינה עם קוקטיילים ופיצטות במחיר אחיד של 30 למנה (או משקה). בין המנות שיצר השף אבי טנג'י: פיצטת עגבניות קונפי ובזיליקום עם קרם פרש, שום קונפי, פרמזן וצ'ילי; פיצטת חציל קלוי עם מוצרלה, טחינה גולמית, רימון, נענע ודבש חריף; ופיצטת פטריות יער בחמאה חומה עם קרם פרש, שום, טימין ופלפל שחור. בין הקוקטיילים שאותם רקח המיקסולוג וובה שולמן: מוחיטו Jewel (רום לבן, קורדיאל לימון וקציפת נענע), נגרוני לבן, אפרול שפריץ ועוד.

Jewel Bar, הירקון 84, תל אביב

צ'יקן וואפל, צילום: יעל בונפיס

לאקי צ'יקן מתרחבת

לאקי צ'יקן, רשת מזללות העוף המטוגן בעלת הטוויסט הלונדוני, מכפילה את כמות הלוקיישנים שלה ופותחת זוג סניפים חדשים: בתל אביב (נחלת יצחק 18) ובזכרון יעקב (קניון מול זכרון, על כביש 4). המסעדות מצטרפות לסניפים הקיימים של לאקי צ'יקן בקניון כפר יונה ובמתחם בינת'ס שבביתן אהרון, ואם אתם מחפשים עוד סיבה לקפוץ מעבר להמלצה שלנו, אז הרשת גם משיקה כמה מנות חדשות, ביניהן צ'יקן וופל (פרגית על וופל בלגי, מייפל ורוטב חריף בצד – 59 שקלים); וכזו שנושאת את השם המחייב "דייוויד בואי" (קריספי צ'יקן בדיפ קרמל מלוח וספלאש של רוטב חריף – 61 שקלים).

ולא לשכוח: בכל יום חמישי, מ-19:00 עד חצות, תוכלו לרדת בסניפים על כנפיים ללא הגבלה + לאקי סודה ב-95 שקלים. תבואו רעבים.

אהרוני וספרייט, צילום: אמיר יעקבי

אהרוני עושה את זה ספייסי

השף ישראל אהרוני חובר לספרייט, ואתם נהנים מפופ-אפ אסייתי חריף במיוחד עם טוויסט לימוני מרענן. בין ה-9 ל-12 בספטמבר יתקיים במתחם ביג פאשן גלילות אירוע שבו ייארח השף כוכבי רשת בולטים וייצור ביחד איתם מנה מקורית בהשראת המטבח האסייתי – עם טוויסט אישי. מה אוכלים? שחר ואורן יגישו גיוזה פרגית ומנגו סטיקי רייס; קובי אדרי יציע סלט ויאטנמי עם בקר וירקות; דנה רייכר תספק פנקייק קוריאני צמחוני עם אורז מסאמן טבעוני; ומספרים לנו שיהיו מנות נוספות ואפילו קינוח. מחיר כל מנה: 45 שקלים. מנה ופחית כי יהיה כאמור ספייסי בטירוף: 52 שקלים.

שעות הפעילות: ימים שלישי ורביעי, 9 ו-10 בספטמבר, 16:00 עד 21:00; חמישי, 11 בספטמבר, 16:00 עד 22:00; שישי, 12 בספטמבר, 10:00 עד 15:00.

ביג גלילות

הילד המשותף של דוריטוס ופיצה האט, צילום: אסף קרלה

כשפיצה האט ודוריטוס משתפים פעולה

זו (סוג של) פיצה? אלה דוריטוס? במילה אחת: כן. הכירו את האטצ'וס: שיתוף הפעולה החדש, הצ'יזי והקראנצ'י של פיצה האט לדוריטוס. מדובר במנת חלוקה שכוללת דוריטוס בטעם טבעי מגובה ברוטב עגבניות, גבינת שמנת, פלפל חלפיניו, בצל סגול ופלפל אדום עם הקרמה של גבינות מוצרלה וצ'דר בשביל הטאץ' הסופי. וכן, זה מושחת כמו שזה נשמע. 39 שקלים.

מארזים חדשים ברשת בורגרים, צילום: יח"צ

החדשים של בורגרים

רשת בורגרים מציגה מארזי מיקס ומנות חדשות שהן לגמרי לא רק, ובכן, בורגרים. במארזי המיקס בוקס ראשונות, למשל, תמצאו כנפיים, נאגטס עוף וכרובית פריכה או כנפיים, קראנץ' בשר (כיסוני בצק ממולאים בשר בקר) וכרובית פריכה. 59 שקלים למארז. עוד מנות חדשות: סיגר אסאדו (29 שקלים לשתי יחידות); טורטיית עוף (48 שקלים); טורטיית קריספי צ'יקן (48 שקלים); וטורטיית אסאדו מפורק (51 שקלים). לא לשכוח לכבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר