מתכון להצלחה: ממלצרית בג'ירף לאחת מבלוגריות האוכל המצליחות בארץ

היא כבשה את הרשת בזכות זיכרון יוצא דופן לטעמים ומתכונים מדויקים, והפכה לאחת מיוצרות התוכן הקולינריות הבולטות ברשת • דנה מויאל רייכר עונה על השאלון שלנו וחולקת מתכון מנצח לנודלס שום יפני

כבשה את הרשת. צילום: דנה רייכר

היא התחילה בתור מלצרית, הפכה למנהלת מסעדה – ובסוף כבשה את הרשת עם מתכונים מדויקים, הבלוגרית דנה מויאל רייכר זוכרת כל ביס שאי פעם אכלה והיא יודעת לשחזר אותו. אחרי שנים של עבודה בעולם המסעדנות, היא פתחה עמוד אינסטגרם שצבר מאות אלפי צפיות – והיום היא כבר לא רק מבשלת, היא גם יוצרת, מצלמת, עורכת ומנהלת את כל זה לבד.

איך התחלת את הדרך שלך בעולם התוכן הקולינרי?

"תמיד אהבתי לבשל. זה משהו שתמיד היה בי. התחלתי לעבוד בלא מעט מסעדות ותמיד הייתי בוחרת את המסעדות שאני עובדת בהן לפי האוכל שאני אוהבת לאכול. עבדתי בג'ירף חמש וחצי שנים - הייתי מלצרית. אחר כך מנהלת משמרת ואז מנהלת. הדרישות שם היו בהתאם והכל היה ברמה הכי הכי גבוהה. ופשוט התאהבתי במסעדה ובאוכל".

"התחלתי לעבוד בלא מעט מסעדות ותמיד הייתי בוחרת את המסעדות לפי האוכל שאני אוהבת לאכול", צילום: מאי עומר ועומר רפאלי

איך התחלת לבשל באופן מקצועי יותר?

"דרך 'ג'ירף' הגעתי למצב שאני ממש מכירה כל פרט בכל מנה כמעט וגם לומדת ככה את דרכי הבישול, יש לזה ממש שלבים. יש טכניקה מאוד ספציפית ומאוד התעניינתי בזה, נוצר מצב שפשוט זכרתי את כל המנות בעל פה. אחר כך למדתי שאני מצליחה לשחזר מנות, לא רק מהג'ירף, אלא כל מיני מנות לפי זיכרון. הבנתי שיש לי זיכרון ממש טוב לטעם, למרקם, לדברים כאלה. אני יכולה לא לזכור איפה הייתי אתמול, אבל מה אכלתי לפני עשר שנים במסעדה בטוסקנה? אני זוכרת".

איך נולד הרעיון לפתוח בלוג/עמוד אוכל?

"לא חשבתי על זה באופן מכוון, התחלתי להעלות מנות בקטנה בפוסטים, ולאט לאט התחילו לעקוב אחרי אנשים ופתאום שמתי לב שהפוסטים האלה מקבלים המון חשיפה ולייקים. זאת אומרת, היה פוסט שקיבל 70,000 צפיות. אז אמרתי רגע, מה? 70,000 צפיות זה הרבה. אמרתי טוב, בואי נעשה עוד אחד עם מתכון של בראוניז, והוא הגיע ל-30 אלף. אמרתי וואו, 30 אלף. מה?".

כדורי עוף ברוטב קארי אדום, צילום: דנה רייכר

"זה בעצם התחיל לקרות מאוד מהר, כי המתכונים שלי הם מאוד מדויקים. גיליתי שאני יודעת לשחזר בצורה מאוד מדויקת. ובאמת זה התחיל להגיע כבר לצפיות של 500-700 אלף צופים ואני זוכרת שכשעשיתי את הכדור אבוקדו של שילה ופתאום זה הגיע לכמעט מיליון צפיות, ופתאום שרון כהן פירגן. ואז עברתי לכל מיני מסעדות נוספות שאני יודעת לשחזר את המתכונים שלהן ועם הזמן גם צברתי את הביטחון".

מתי הבנת שזה סיפור הצלחה?

"היו פתאום ימים שהייתי צומחת בהמון עוקבים, כאילו כל פעם עוד עוקב ועוד עוקב, בכל כמה שניות. הייתי דיי בשוק. באמת, הייתי בהלם אמיתי".

קרפצ'יו לוקוס,

מה היו האתגרים הגדולים מבחינתך בתחילת הדרך?

"קודם כל לא הבנתי איך אני אמורה להרוויח מזה כסף. כן היה לי ביטחון שזה יגיע, אבל אני יכולה להגיד לך שבמשך לפחות שנה וחצי לא הרווחתי יותר מידי. ממש לא, אני יכולה להגיד גם שעשיתי המון טעויות, אבל אחד הדברים שאני הכי שמחה זה שנשארתי לנהל את עצמי. ככה למדתי לנהל את העסק הזה".

מה המתכון שלך שהכי הצליח ברשת ולמה לדעתך?

"המנה המלאזית של ג'ירף. זה המתכון הכי מפורסם שלי. אני חושבת שזה הפוסט הראשון שהגיע למעל למיליון צפיות".

כמה זמן לוקח לך לפתח מתכון או לצלם מנה לפוסט?

"הכל קורה באותו יום, במכה - אני אגב אעדיף לפשל בצילום, שהצילום יהיה לא משהו, אבל המתכון חייב להיות מושלם".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎דנה מויאל רייכר | יוצרת תוכן | אוכל אסייתי בקלות‎‏ (@‏‎danareicher‎‏)‎‏

יש לך טיפים למי שרוצה להיכנס לתחום ולהצליח?

"פשוט להתחיל ולעשות, לא לשים על אף אחד ושום דבר שמישהו אומר ולא לתת לאף אחד להוריד אותך, לעשות תוכן גם אם הוא פחות טוב בהתחלה".

ביקשנו מדנה לבחור מתכון אחד שהיא רוצה לשתף עם קוראי "ישראל היום", היא בחרה את אחד המתכונים האהובים עליה במיוחד - נודלס שום יפני, או בשמו המדויק – וואפו נודלס. "זאת מנה שמגלמת את כל מה שאני אוהבת בבישול: טעמים חמים, חומרי גלם פשוטים, שילוב נכון בין חמאה, סויה ושום – ובעיקר מנה מנחמת שקל להכין בבית".

נודלס שום יפני, צילום: דנה רייכר

נודלס שום יפני

מצרכים:

  • 3 חבילות אטריות, מוכנות להקפצה
  • 10 שיני שום קלופות, מעוכות וקצוצות
  • 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ דק (לשמור את החלק הלבן והירוק בקערות נפרדות)
  • 2/3 + 1/3 כוס מים
  • 6 כפות רוטב סויה איכותי
  • 50 גרם חמאה
  • תבלין צ׳ילי חריף - לפי הטעם
  • כוס וחצי פטריות פורטבלו פרוסות דק

להגשה:

  • פרמזן מגורר
  • תבלין אצות ״פוריקקה״  - בערך כף לכל מנה (לא לוותר!)

אופן ההכנה:

  1. משרים את אטריות הנודלס בקערה עם מים רותחים במשך 3 דקות. שוטפים במים קרים, מסננים ומפרידים בידיים. מניחים בצד.
  2. מחממים בווק מעט שמן ניטרלי, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים 2/3 כוס מים ומאדים את השום על אש גבוהה כשתי דקות.
  3. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת הפטריות ומקפיצים.
  4. מוסיפים את 1/3 כוס המים הנוספת, הסויה, החמאה והצ׳ילי ומבשלים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה והרוטב מתאחד.
  5. כשהרוטב מתאחד והופך מעט סמיך מוסיפים את הנודלס ואת החלק הירוק של הבצל הירוק. מקפיצים דקה לאיחוד ומעבירים לקערת הגשה.
  6. מפזרים מעל פרמז׳ן ופוריקקה. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר