בעונת הקיץ, העגבניות נמצאות בשיאן: הן אדומות, בשרניות, עסיסיות ועזות טעם. למרות שיש שלל סוגים, מינים וגדלים, רובנו לא מצליחים לשמור עליהן יותר ממספר ימים, לפני שהן מתחילות להתרכך ולהרקיב. איך תוציאו את המיטב מהעגבניות שלכם?
בניגוד למה שרובכם חושבים, עגבניות לא מאכסנים במקרר! כדי להאריך את חיי המדף של עגבניות, אחסנו אותן על השיש בטמפרטורת החדר כשהן הפוכות, עם הצד של הגבעול כלפי מטה, במקום מוצל שאינו חשוף לשמש ישירה.
מומלץ להניח עגבניות שרי בכלי שטוח, כדי לאפשר זרימת אוויר סביבן. הימנעו מהכנסת עגבניות למקרר - אלא אם הן כבר בשלות מדי - כי הקור עלול להפוך אותן לקמחיות, חסרות טעם וקשות.
אם העגבניות עדיין לא בשלות, ניתן לזרז את תהליך ההבשלה על ידי הנחה שלהן בשכבה אחת בתוך שקית נייר סגורה באופן רופף. שמרו את השקית במקום יבש וחמים, ובדקו כל יום האם הבשילו. השקית לוכדת את גז האתילן שהעגבניות מפרישות, מה שמעודד הבשלה. אם רוצים לזרז עוד יותר את התהליך, ניתן להוסיף לתוך השקית בננה או תפוח, שגם הם פולטים אתילן.
ומה עושים עם עגבניות בשלות מדי?
לרוב, העגבניות בשלות מאוד כבר כשקונים אותן. אם עגבניה בשלה מדי, אפשר לשים אותה במקרר כדי להאט את תהליך ההבשלה, אך רק ליום או יומיים. כשאתם מוכנים להשתמש בה, תנו לה לחזור לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
לא חייבים לזרוק את העגבניות ויש להן שלל שימושים, גם אם הן התרככו: אפשר להכין מהן שקשוקה טורקית נפלאה, רוטב סלסה שיתאים לנאצ'וס וישדרג כל כריך או מיץ עגבניות, שיסייע לשלל מיחושי בטן.
מזלכם שפר עליכם וקיבלתם כמות גדולה של עגבניות? אם תקפיאו אותן כמו שצריך, הם ישמשו אתכם עד שנה שלמה. איך עושים את זה נכון?
שטפו אותן היטב, חתכו X קטן בתחתית העגבניה עם סכין והכניסו אותן למים רותחים לחצי דקה. העבירו את העגבניות למי קרח וקלפו אותן בקלות. לאחר מכן חתכו את העגבניה, הוציאו את הזרעים והניחו את החלקים הבשריים על מגש או בתבנית - ומשם למקפיא. אחרי שהעגבניות קפאו, העבירו אותן לשקית אטומה - ושמרו במקפיא בלי חשש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו