מתכון לרוטב סלסה עגבניות מקסיקני

הרוטב האדום החריף שמקורו במטבח המקסיקני יכול לשמש מטבל או להשתלב במנות שונות • 10 דקות הכנה ואתם כבר במרפסת נהנים מנשנוש קייצי

רוטב סלסה אדום. צילום: GettyImages

קיימות שלל גרסאות לרוטב סלסה עגבניות מקסיקני, ששמו בספרדית "סלסה רוחה" (רוטב אדום). הבסיס לרוטב החריף הוא עגבניות, פלפלים חריפים, בצל, שום, כוסברה ומעט מלח.

דרך אחת להכין סלסה היא לטחון את כל הרכיבים כשהם טריים במעבד מזון, לתת להם להתגבש יחד כשעה במקרר ופשוט להגיש לשולחן. ורסיות אחרות של המטבל נעשות על ידי צריבת הרכיבים על אש גלויה או במחבת וטחינתם יחד לאחר מכן, בישול הרכיבים טרם הטחינה או בישול הרוטב שנוצר מהרכיבים הטריים בסיר עם מעט שמן זית.

אפשר גם לצלות את הרכיבים ולכתוש במכתש ועלי, צילום: GettyImages

אם תחליטו לצלות את כל הרכיבים או לשלב בין רכיבים צלויים לטריים -  תוכלו ליהנות מטעמים עמוקים של הירקות ואפילו מטעמים מעושנים. 

לפניכם מתכון לרוטב סלסה עגבניות מקסיקני בו כל הרכיבים טריים - רוטב פשוט ומהיר להכנה, שכיף לאכול כמטבל לצד נאצ'וס, קרקרים או כל דבר אחר בו תחפצו, אבל מתאים גם לשילוב במנות שונות ואפילו בסנדוויץ'.

אפשר לשלב כמה סוגי פלפלים חריפים, צילום: GettyImages

מתכון לרוטב סלסה עגבניות מקסיקני

רכיבים

3 עגבניות טריות
2 שיני שום
½-1 פלפל ירוק חריף (תלוי במידת החריפות הרצויה)
(אפשר לשלב כמה סוגי פלפל חריף או להוסיף פלפל צ'ילי גרוס למתכון)
חצי בצל לבן
חופן עלי כוסברה טריים
בערך כפית מלח

אופן ההכנה

חותכים חיתוך גס את הרכיבים השונים.
מכניסים את העגבניות, חלק מכמות הפלפל החריף ומלח למעבד מזון ומתחילים לטחון.
מוסיפים את שאר הרכיבים וממשיכים לטחון בפולסים.
מוזגים לקערה ומגישים.
מומלץ לשמור במקרר למשך שעה ולהגיש רק לאחר מכן).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר