בעוגות הענק המרשימות והאייקוניות של השף קונדיטור ברק כהן, שהיו לאחד מסימני ההיכר המובהקים של מסעדת מגזינו (כשבהמשך אפילו נפתח קפה המיועד רק להן), התאהב הקהל התל-אביבי עד מעל הראש. לאחרונה, כהן החליט על שינוי כיוון: הוא עזב את תל אביב ואת מגזינו, וחזר לאזור הולדתו.
את הפרק החדש הוא פותח עם שותפות מפתיעה עם מסעדת פראטלי מנתניה, שם נפתח בייקרי חדש בשם ויצ’ינו, שפועל בחזית המסעדה ומציע מאפים, קינוחים וארוחות בוקר מושקעות, שכהן אמון עליהם מתחילתם ועד סופם.
כהן מדגיש שהבחירה לעזוב את תל אביב לא הייתה מקרית. כמי שגדל בגן יאשיה, הוא תמיד ידע שבשלב מסוים יחזור הביתה. "התקופה בתל אביב הייתה נפלאה", הוא מספר, "אבל היום אני כבר איש משפחה, והקצב של העיר פשוט היה לי קשוח מדי. הייתי צריך שקט, ירוק בעיניים, וזמן עם הילדים. הפרויקט הזה מאפשר לי לשלב בין עשייה מקצועית מלאה תשוקה לבין חיי משפחה".
בויצ’ינו, כהן מרחיב את המנעד הקולינרי שלו אל מעבר לקינוחים. תפריט הבוקר העשיר הגיע, לדבריו, מתוך צורך אותנטי של המקום – וגם מתוך רצון אישי להרחיב את הגבולות. "יש לנו מטבח מדוגם בזכות פראטלי, אז למה לא להשתמש בו?", הוא מסביר. "נכון שהעוגות הן סימן ההיכר שלי, אבל יש בי רצון ללמוד ולהתפתח. אני מרגיש שיש לי עוד הרבה מה להציע".
ואם תהיתם לגבי גזרת הקינוחים – אל דאגה. לטענת כהן, חלק מהקלאסיקות ממגזינו נשארו, פשוט כי הן הפכו לחלק מהדי-אן-איי שלו, ויותר מזה – כי הוא לא רוצה לקחת מהקהל את מה שהוא כל כך אוהב. אבל לצד המוכר והאהוב יש גם חידושים, רעיונות חדשים וטעמים שהוא לא העז לנסות עד כה. "אני מרגיש בשל יותר לחדש ולרענן, ולהביא דברים שלא עשיתי קודם", הוא אומר "ועוד יהיו הפתעות נוספות בעתיד".
ואכן, פתיחת המקום לוותה בהפתעה גם מבחינתו: ההיענות של הקהל בנתניה הייתה עצומה. "כן, ידענו שטעם הקהל כאן השתכלל ושיש שינוי בשנים האחרונות, אבל כזאת אהבה לא ציפינו לראות", הוא מספר בהתרגשות. "זה מרגיש שנכנסנו לפינה שהייתה חסרה - ומילאנו אותה".
לגבי העתיד, כהן לא מגלה יותר מדי, אבל מבטיח שמה שנראה עכשיו הוא רק ההתחלה. "המטרה היא להעניק חוויה מושלמת - בטעמים, בנראות, באיכות. כל מה שנעשה כאן נעשה טרי, בעבודת יד, בדיוק באותה הקפדה שהתרגלתי אליה. אנחנו גם משתדלים לתת מענה לכולם - טבעונים, רגישים לגלוטן, כל אחד יוכל למצוא כאן משהו שישמח אותו. בסופו של דבר, אנחנו עושים את זה בשביל הלקוחות שלנו".
אז מה תמצאו בתפריט?
תפריט ארוחות הבוקר של ויצ’ינו כולל מנות מושקעות כמו מקושקשת קרבונרה על ברוסקטה (62 שקלים), בורקס רוסטיקו בעבודת יד במילוי תרד, כרישה וגבינות עם ביצה רכה (58 שקלים), סלט ירוקים (52 שקלים), סלט פנצנלה (54 שקלים) ועוד, לצדן מוגש מבחר עשיר במיוחד של לחמים ומאפים טריים – מתוקים ומלוחים.
בין הפייבוריטים שלנו: מאפה מלוח במילוי עגבניות, גבינות וירוקים (20 שקלים), מאפה קרואסון במילוי דוקסל פטריות וגבינת ברי נמסה (26 שקלים) ולחם קופים לא בנאלי, לא מתוק מדי וטעים ממש (20 שקלים).
הכוכב הראשי, כמובן, לא נעדר מהתמונה: פאי הלימון האייקוני - כן, בדיוק כמו שאתם זוכרים – ממשיך לככב. לצידו תמצאו כאן מבחר עשיר שמבטא את הגישה החדשה והמרעננת של כהן: עוגת פיסטוק סיציליאנית, עוגת גבינה קלאסית, בראוניז קפה, עוגת שוקולד טבעונית, קראק פאי, עוגת עוגיית ענק נוסטלגית (מחיר אחיד של 46 שקלים לקינוח). למתלבטים מוצעת אופציה לרכוש עוגה מחולקת עם כמה טעמים שונים – כי למה בעצם לבחור?
ויצ’ינו
שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה
ראשון - חמישי: 08:00-20:00
שישי: 08:00-15:00
שבת: 09:00-13:00
