חלל יפהפה. צילום: טל ברושל

למסעדה התאילנדית הכי חריפה בעיר - נולדה אחות קטנה

Molam היא האחות המגניבה והבועטת של התאילנדית בסמטת סיני - אבל אתם לגמרי הולכים להתאהב בה בזכות עצמה

כבר שנים ש"התאילנדית בסמטת סיני" נחשבת לשם דבר בסצנה המקומית. מאז נפתחה לפני כמעט עשור, היא הפכה למוקד משיכה לחובבי אוכל תאילנדי חריף, לא מתחנף ובעיקר לא מתפשר. כעת, במקביל לשינויים שהתרחשו בשנתיים האחרונות ברחבה סביב בית הכנסת הגדול, עם סגירתן של שישקו וסנטה קתרינה, נוצרה הזדמנות שאי אפשר היה לפספס - את החלל של שישקו לקחו לאחרונה אנשי התאילנדית, שידעו בדיוק מה הם עושים.

לזירת האוכל התאילנדי של תל אביב הם צירפו שחקנית חדשה ומבטיחה - Molam, בר אוכל מוקפד ומלהיב, שנולד מצלעה של התאילנדית בהר סיני, ומביא איתו רוח חדשה ומרעננת של לילה, אלכוהול, תבלינים והרבה אופי.

קוקטיילים כיפיים, צילום: נועם פריסמן

Molam הוא בר אוכל תאילנדי שמדבר את השפה של הר סיני, אבל בקצב אחר: צעיר יותר, ליילי יותר, מדויק מאוד - ובעיקר חריף. זה מתחיל בעיצוב היפיפה של המקום עליו אמון הסטודיו של דן טרוים, יחד עם הבעלים, בהשראת דרום־מזרח אסיה: רצפת טרקוטה מיובאת, עץ טיק מקומי ומנורות שקשה להתעלם מהן, שלוקטו אחת־אחת בשווקים. האווירה אינטימית ומזמינה, עם בר מרכזי ומספר שולחנות גבוהים סביבו, כמו גם מקומות ישיבה בחוץ, מטבח פתוח ובעיקר תחושת אותנטיות לבבית שעוטפת אותך מרגע הכניסה למקום.

Molam, לדברי אנשי המקום, שואב השראה מהפאנק התאילנדי של שנות ה־60 - סוער, צבעוני, לא מתנצל - ומיישם את הרוח הזו על הצלחת. התפריט מונה כ-20 מנות קטנות ובינוניות, המבוססות על טכניקות מסורתיות עם פרשנות עכשווית, שנוצרו כדי ללוות אלכוהול טוב - קוקטיילים מעולים (בניהול מור קורל), תפריט יינות מדויק (באוצרות הסומלייה אביתר ברעם), ואווירה שנעה בין אסקפיזם לילי למסע קצר, אך אותנטי, למזרח.

פלא טוד, צילום: אייל H

מה אוכלים?
פתחנו, איך לא, עם סלט פפאיה ירוקה בסגנון "לאו" (32 שקלים) עם צ'ילי יבש, שום, כפיר ליים ובוטנים, צבעו האדמדם מהצ'ילי כבר בישר לנו כמה חריף זה הולך להיות - חריף מאוד. עם זאת, מדובר בביצוע נהדר לסלט התאילנדי הקלאסי.

המשכנו עם מנה מצוינת והרבה פחות בנאלית של מיאנג מוסלמי, שתי יחידות של רוטי (לחם שטוח ועגול) עליהן הונחו נתחי בקר עסיסיים ושקדי עגל קצוצים עם יוגורט (52 שקלים ל-2 יחידות), ביס נהדר שיצר הרמוניה משגעת של טעמים בפה.

לצדו הזמנו סשימי דג ים ברוטב נאם ג'ים ירוק (73 שקלים) - דג טרי ונהדר, חתוך בדיוק רב, שסיפק ביס רענן, חמוץ־חריף שרקד על בלוטות הטעם שלנו, שהחלו כבר לשרוף ממילא.

מאגף המנות הגדולות יותר הזמנו שיפוד נתח קצבים במרינדת פלפל סצ'ואן ורוטב צדפות (68 שקלים), שהייתה המנה הטובה ביותר בארוחה - בשר רך ועסיסי בתיבול מצוין, כיף של מנה. עוד מאותו אגף דגמנו גם פלא טוד קמין (78 שקלים) - דג מטוגן (מתחלף) עם שום וכורכום לצד נאם ג'ים ירוק, שהגיע אלינו בתצורה של ארבע ברבוניות עסיסיות, בשרניות ונהדרות בציפוי קריספי כייפי. 

את הארוחה חתמנו עם שני הקינוחים היחידים בתפריט - בננה מטוגנת - חתיכות בינונית של בננה בציפוי טמפורה ושומשום בטיגון עמוק, לצד סורבה קוקוס. קינוח מושחת ומהנה, ונקטרינה מקורמלת - נקטרינה צלויה, מקורמלת ומתובלת לצד סורבה תמרינדי. הנקטרינה הייתה טעימה, אך קצת קשה לבציעה וחלוקה, אך הגלידה הייתה מרעננת ומפתיעה מאוד, למי שפתוח לטעמים חדשים - מחכה כאן חוויה. 

חלל יפהפה, צילום: טל ברושל

Molam היא הרבה יותר מ"אחות קטנה"  או "נקסט דור" היא ממשיכה את הקו של התאילנדית בהר סיני, אך יוצרת לעצמה קול ברור, בועט ונועז. זו חוויה לילית מושלמת לתל אביב של 2025 - כזו שאוהבת חריף, מבינה באלכוהול, מעריכה בילוי טוב ורוצה להרגיש לרגע שהיא בבנגקוק.

מולאם,
הר סיני 1 ת"א
שני - שבת, החל מ-18:00
הזמנות דרך טאביט ובטלפון 03-5666975

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...