נסיבה סמארה ושף חיים כהן. צילום: מקסים דינשטיין

מחכים לטעום: המיזם שמביא את המטבח הדרוזי ללב תל אביב יוצא לדרך

שפיות תושבות הצפון מהעדה הדרוזית יבשלו ארוחות שף ובראנצ'ים במסעדות מובילות בעיר • אילו שפים מובילים לוקחים חלק בפרויקט ומתי הוא מתקיים? כל הפרטים

אין צל של ספק כי העדה הדרוזית היא אחת הקהילות התורמות והמשמעותיות ביותר בישראל, בוודאי בתקופת המלחמה.

עם בוא האביב, טעמי המטבח המקומי של העדה מגיעים לתל אביב למשך ארבעה ימים בתחילת חודש אפריל במסגרת פרויקט "דורוז" מבית Round Tables ו-toMix בשיתוף חברת האשראי MAX. במהלכו נוכל ליהנות מהחוויה הקולינרית האותנטית גם במרכז הארץ, להיחשף לרזי האוכל של העדה ולהרים לבשלנים והבשלניות המקומיים.

המיזם נועד בין השאר לספק פרנסה לבשלנים תושבי רמת הגולן והגליל שפרנסתם נפגעה במהלך חודשי המלחמה.

במהלכו יתקיימו ארוחות שף וארוחות בראנץ' של השפים והשפיות מהעדה לצד שפים מובילים. בין השפיות המשתתפות בפרויקט יהיו אבתסאם מחורפיש, שמאכילה ברוחב לב ובאהבה חיילים בגזרת גבול לבנון; נאסיבה מבוקעתה שבצפון רמת הגולן, הידועה בתרבות האירוח הססגונית שלה; סניה מג'וליס בעלת ידי הזהב ממסעדת "ביאנלה" ובסמה ממסעדת נור בג'וליס, שהוציאה תעודת כשרות על מנת להאכיל חיילים במלחמה.

איבתסאם פארס ושף ענר בן רפאל פורמן, צילום: יחסי ציבור

הן יתארחו אצל השפים המובילים תומר אגאי (סנטה קתרינה), חיים כהן (יפו-תל אביב), ענר בן רפאל פורמן (תריסר) וגל בן משה (פסטל). בנוסף אליהם, אופים, שוקולטריים, בשלנים ובשלניות מג'ת, פקיעין וחורפיש יציעו את מרכולתם בשוק איכרים תל אביבי יחד עם חקלאים, יצרנים ויוצרים עצמאיים מכל רחבי הארץ.

כחלק מהמיזם יערכו גם מאסטר קלאס ושוק מתוצרת דרוזית בשיתוף מסעדת ומכולת "האחים", וניתן יהיה לקחת הביתה סירי בשלניות שימכרו אוכל דרוזי.

גיוס היוצרים הדרוזים לפרויקט התבצע בשיתוף מיכל שילוח ועמותת זמן גליל מערבי, המקדמת קולינריה ותיירות בגליל. הארוחות יתקיימו בתאריכים 2-1 באפריל וב-5-6 באפריל.

סניה עאמר ושף תומר אגאי, צילום: מקסים דינשטיין

להזמנת כרטיסים לאירועים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...