המרדף הבלתי פוסק אחר פרודוקטיביות וכסף משפיעים לרעה על בריאותנו הנפשית והפיזית, כשלא פעם זה בא לידי ביטוי בעובדים שמוותרים על לקיחת הפסקת צהריים כהלכתה בזמן שהם בעבודה, ובוחרים במקום זאת לאכול תוך כדי המשך עבודה ליד השולחן – לא פעם מתוך אמונה שכך יצליחו להשיג יותר מבלי לבזבז זמן מיותר על ההפסקה עצמה.
מחקר שבוצע לאחרונה על ידי האתר ezCater בקרב 5,000 עובדים מרחבי ארצות הברית, הוביל לגיבוש דו"ח שבו נמצא כי קרוב ל-48% מהאנשים העובדים מדלגים על הפסקת הצהריים שלהם לפחות פעם בשבוע. באשר לסיבות המובילות להחלטה לוותר על ההפסקה, אלו היו מגוונות: 23% מהעובדים הצהירו כי הם מוותרים על ההפסקה כדי לסיים את עבודתם בזמן, 22% אמרו שההחלטה נובעת מפחד שלא יספיקו לסיים את עבודתם בזמן אם לא ימשיכו לבצעה תוך כדי אכילה, ו-20% הנוספים ציינו כי פשוט אין להם זמן להפסקה בשל עומס הפגישות שלהם.
"הנתונים מצביעים על כך שעובדים חושבים על ההשלכות קצרות הטווח של הפרודוקטיביות שלהם, ובכך מאבדים את תפיסת המציאות של 'התמונה הגדולה יותר'. בטווח הרחוק, לא לעצור כדי 'לתדלק' מוביל לשחיקה, לחץ ובהירות מנטלית מופחתת", אמרה לאתר "פוקס ניוז" דיאן סווינט, דוברת מטעם ezCater, שפועל עם חברות, אוניברסיטאות וארגונים המבקשים לעשות שימוש באוכל לשיפור התרבות, הפרודוקטיביות ושביעות הרצון הכללית ממקום העבודה.
48% מהעונים על הסקר הצהירו כי הם מרגישים פחות שחוקים כשהם מקפידים לקחת הפסקה. "העובדים מאמינים כי הוויתור על ההפסקה באמצע היום חוסך להם זמן, אך המציאות היא שההרגל הזה מוריד את הפרודוקטיביות ומחבל בפוקוס שלהם", הוסיפה סווינט.
53% מהעובדים שהשתתפו בסקר הודו כי לקיחת ההפסקה מגבירה באופן ניכר את הבהירות המנטלית שלהם, כשלא פחות מ-78% מהם הצהירו כי ההפסקה מגבירה את הפרודוקטיביות שלהם. "לקיחת ההפסקה בצהריים תומכת בשגרת חיים מאוזנת ובריאה יותר בין מקום העבודה לחיים שמחוץ לה", הבהירה הדיאטנית המוסמכת שרה הקלר. "כשאתה לוקח צעד אחורה משולחן העבודה, זה מספק אתחול מנטלי המאפשר לעובדים לשוב לעבודה ממוקדים וחדים יותר".
הקלר הוסיפה כי אכילה ליד השולחן מייצרת דפוסי אכילה לא בריאים: "אנשים אוכלים מהר מבלי לחשוב הרבה, מה שמוביל ללעיסה לא טובה ולבעיות בעיכול. אכילה שכזו תוביל גם לעיתים לפגיעה ביכולת ספיגת החומרים המזינים באוכל על ידי מערכת העיכול".
הדיאטנית סיכמה את דבריה באומרה כי "אם מוסיפים לזה גם את הנטייה לצרוך מאכלים פחות בריאים ועתירי סוכר, לדוגמה, זה מוביל לצניחה ברמות האנרגיה באמצע היום וליכולות קוגניטיביות מופחתות". היא המליצה לעשות כל מאמץ למצוא את הזמן במהלך יום העבודה לקחת הפסקה אמיתית, להתרחק מהשולחן – ולצרוך ארוחה מזינה ומאוזנת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

