קראסט מושלם // צילום: לי נזירי // קראסט מושלם

קרם ברולה מנצח

6 מרכיבים וקצת עדינות ותצליחו להוציא תחת ידיכם קינוח צרפתי להתפאר • ויש גם שדרוגים

תמיד רציתם להכין את הקינוח הצרפתי המלכותי אבל פחדתם? ובכן, זה נכון שלא קל להגיע למרקם המושלם, ואפילו כשמזמינים את הקינוח הוונילי במסעדות, לא אחת נופלים על מנה לא מוצלחת. אז הנה לפניכם מתכון לקרם ברולה קחאסי לא מסובך מדי, שבשדרוגים קלים המפורטים מטה, יוכל גם לקבל טוויסט של טעמים מיוחדים.

חומרים (לשתי קעריות שטוחות חסינות חום):

לקרם :

• 250 מ"ל שמנת מתוקה

• 50 מ"ל חלב

• 3 חלמונים

• 3 כפות סוכר

• מקל וניל/כפית מחית וניל איכותית

לציפוי:

3 כפות סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור אפייה ל-90 מעלות

2. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב. את המקל הווניל יש לחצות באמצע ולהוציא את כל גרגירי הווניל אל תוך הסיר.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר.

4. כשתערובת השמנת רותחת, שופכים אותה בהדרגה ובזהירות אל תערובת החלמונים וטורפים לאט במטריפה.

5. מעבירים את התערובת לכלים ואופים בחום של 90 מעלות כ-15 דק'.

6. כעבור 15 דק' מעלים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד כ-25-30 דק'. אנחנו יודעים שהקרם שלנו אפוי כשהוא יציב אך מעט רוטט.

7. מקררים את הקרם לחלוטין, כשעתיים עד שלוש במקרר.

8. מיד לפני ההגשה מפזרים על הקרם שלנו כ-1.5 כפות של סוכר דמררה - מכסים בשכבה אחידה ודקה את כל הקרם בסוכר. באמצעות ברנר מקרמלים במהירות ובעדינות את שכבת הסוכר, מבלי לחמם את הקרם עצמו. אם אין ברנר בבית, ניתן להקפיא את הקרם, להכניס תנור על מצב גריל ולקרמל את הסוכר. אם בחרתם באופן זה, יש להיזהר לא להשאיר את הקרם לזמן רב מדי כדי שלא יתחמם.

9. לקישוט, ניתן להוסיף פירות יער שיוסיפו חמיצות נעימה.

שדרוגים:

• לקרם ברולה קפה -  הוסיפו כפית נס קפה 

• לקרם ברולה מתובל בג'ינג'ר ובתבלינים – הוסיפו כפית ג'ינג'ר מגורד, כפית קינמון, אגוז מוסקט, כוכב אניס.

• לקרם ברולה בניחוח תפוז – הוסיפו גרידה מתפוז שלם.

את הטעמים השונים יש להוסיף בשלב הרתחת השמנת. אם הוספנו מרכיבים גרגיריים ומוצקים, נדאג לסנן אותם מהתערובת לפני ששופכים את התערובת אל קערת החלמונים.

תהנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו