זה אמיתי? מדעני חברת נסטלה גילו דרך לארגן את מולקולות הסוכר בשוקולד בצורה שונה באמצעות רכיבים טבעיים, ובדרך החדשה הצליחו להפחית 40 אחוזים מהסוכר ובכל זאת לקבל את אותה מתיקות. פריצת הדרך הזו תאפשר לייצר שוקולד בריא יותר, בלי הבעיות במערכת העיכול שיוצרים חומרי המתקה מלאכותיים.
המדען הראשי של נסטלה, סטפן קסטיקאס, אמר כי לפריצת הדרך יש פוטנציאל להפחית את כמות הסוכר ב-40 אחוזים בכל המוצרים הממותקים שאנו צורכים. "המדענים שלנו גילו דרך חדשה לחלוטין להשתמש במוצר הטבעי הזה. את השוקולד החדש נשווק רק בשנת 2018 לאחר שתתקבל הבקשה לפטנט", אמר קסטיקאס.

מצד ימין השוקולד החדש, משמאל הישן // צילום: נסטלה
החברה איננה מוכנה למסור פרטים על הגילוי, אך מבטיחה למסור פרטים על השוקולד החדש במהלך 2017. עם זאת, החברה פירסמה תמונה בה ניתן לראות כי בצד שמאל המבנה הוא של סוכר רגיל ובצד ימין מתגלה הסוכר במבנה החדש שיצרו במעבדות החברה.
עוד באתר:
פרופ' מהאונ' העברית סירב להתראיין לערוץ 7: "לא סובל מתנחלים"
תושבי עמונה: "ממשיכים את ההיערכות למאבק"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו