"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
סצינות סקס בעברית? גם נועה קולר ואביהו פנחסוב לא מצליחים לגרום לזה לעבוד
הרגע הכי עצוב בפרק הבכורה של "מקום שמח" היה זה שבו הדמויות הראשיות מתאמצות לשכב • העליבות המינית מלווה את התרבות המקומית מאז ומעולם, וכך זה יימשך
נועה קולר ואביהו פנסחוב. עושים סקס אחר ב"מקום שמח". צילום: מתוך כאן 11
עובר מסך

סצינות סקס בעברית? גם נועה קולר ואביהו פנחסוב לא מצליחים לגרום לזה לעבוד

הרגע הכי עצוב בפרק הבכורה של "מקום שמח" היה זה שבו הדמויות הראשיות מתאמצות לשכב • העליבות המינית מלווה את התרבות המקומית מאז ומעולם, וכך זה יימשך

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הרגע הכי עצוב בפרק הבכורה של "מקום שמח" היה זה שבו הדמויות הראשיות מתאמצות לשכב. היא נועה קולר, הוא אביהו פנחסוב. בסדרה הם מגלמים זוג נשוי שזורם למיטה בחוסר חשק. התאורה מתעמעמת, פנחסוב גוהר מעל קולר ומוציא מגרונו קולות של טרקטור.

הוא פושט חולצתו וחושף גוף שעיר ושמנמן. ואז, נדבק לצווארה, מושך את חולצתה עד קו החזייה וממשיך לנוע ללא קצב. הצילום מצטמצם לפלג גופם העליון. היא מגלגלת עיניים וממלמלת "אוקיי, מאמי", שניהם נאנחים בזיוף, מתעשתים ועוצרים את האקט.

לאחר דיאלוג מסכם, היא מנסה שוב - אך הוא הודף אותה. היא מרפררת לסצנת אונס מ"מציצים" ("יבוא לך, דינה"), והוא נכבה ונרדם. בבוקר היא מעירה אותו בנשיקה ובניסיון שלישי. הוא מפליץ וזה נגמר. ז'ה טם.

שום דבר לא מחרמן בסצנות סקס של סדרות ישראליות. להפך, היוצרים מתאמצים למחוק מהן כל רמז לתשוקה, לסקסיות, לעירום, להנאה. כשנותנים מין בעברית, אין צורך להרחיק ילדים מהמסך. התוכן לא יפתה אותם ליצר הרע, אלא רק יוריד להם מסקס לתמיד.

נועה קולר ואביהו פנסחוב. עושים סקס אחר ב"מקום שמח",צילום: מתוך כאן 11

העליבות המינית מלווה את התרבות המקומית מאז ומעולם. כאילו, השלישייה של "דיזנגוף 99" היתה פסגת הסצנות הארוטיות ומאז הפכנו לשמרנים יותר ויותר. תמיד בלוקיישן אפל או סליזי, בצילום שלא חושף טפח, עם דיאלוגים נקיים ותנוחות מוסתרות תחת שמיכה. כמו טלוויזיה בפיקוח משטרת הצניעות.

רוצה לומר, סקס פתטי לא מייחד את הקומדיה הקודרת והמוצלחת שיצרו נועה קולר ורם נהרי (מאתמול בכאן 11) ובכלל עוסקת במוות, במשמעות החיים ובזוגיות.

הסקס הגרוע של קולר ופנחסוב נועד לתאר נישואים כושלים ולהציג עליבות במלוא תפארתה. "אנחנו שני שמנים שלא מזדיינים", היא תטיח בו בפרק הבא. אבל, למעשה זהו סימפטום שמייצג את יחסה של התרבות הישראלית לסקס. או במילותיה של יונה וולך: רומזים לנו שיש סקס אחר, טוב שמישהו יודע על זה.

האמירה "אתפשט רק אם יהיה הכרח תסריטאי" הפכה למהות הסקס העברי בטלוויזיה. מכניסים סקס בתנאי שהוא מקדם אלמנט אחר הקשור לדמויות או לסיפור. זה לא סקס בשביל הכיף, אלא סקס לצורך מטרה. דוחפים לנו מוות, אלימות וכאב בלי למצמץ, אבל סקס? מחביאים תחת שמיכה. בקיצור: טלוויזיה, לכי להזדיין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו