מתוך "ביקור התזמורת" | צילום: נטפליקס

בצל גל הניתוקים: נטפליקס בצעד מתחנף לקהל הישראלי

ענקית הסטרימינג החלה להעלות בכל שבוע קלאסיקה ישראלית • בהמשך לנטישת המנויים בעקבות פארסת "פארחה" הירדני, ניסיון ה"שולם" עם הקהל המקומי נראה תלוש • דעה

שמתם לב שלאחרונה החלו לעלות בנטפליקס סרטים דוברי עברית? כבר כמה שבועות בקטגוריית ה"בקרוב" של "חדשים ופופולריים" עולה בכל יום שישי קלאסיקה ישראלית אחרת, במהלך לא אופייני לענקית הסטרימינג.

ביום שישי הקרוב יעלה הסרט זוכה פרס אופיר "למלא את החלל", ומי שלא שם לב - הסרטים "ביקור התזמורת", "לעבור את הקיר", "לצוד פילים" ו"חתונה מאוחרת" כבר זמינים לצפייה. אבל איך אומרים? טיימינג הוא הכל בחיים, ואי אפשר לא לחשוד שהמהלך החל בתזמון מדהים עם משבר החרמות שחוותה נטפליקס ישראל. במילים אחרות: זה נראה כמו ניסיון לעשות "שולם, שולם לעולם" עם הקהל הישראלי, אחרי הפצת הסרט "פארחה" והמחאה שהתעוררה בעקבותיו. בנטפליקס אומרים מנגד שמדובר ביוזמה שנולדה לפני כמה חודשים, הרבה לפני שקמה המחאה, שנועדה לפרגן ולתמור ביוצרים המקומיים. 

כזכור, ישראלים רבים זעמו על כך שהסרט הירדני מציג חיילים ישראלים שללא כל הצדקה מוציאים להורג משפחה פלשתינית, כולל תינוק. שר התרבות והספורט דאז חילי טרופר יצא נגד, תומכי ישראל הפגינו מחוץ למשרדי נטפליקס, ואפילו פאודה של קריאות נגד החברה לא עזרה. נכון לעכשיו, מכיוון שמדובר ביצירה כל כך רדודה, אפשר להיות רגועים מכך שהיא לא מצליחה לייצר עלילת דם בעלת משקל.

מתוך "לעבור את הקיר",

ענקית כמו נטפליקס, ממש כמו פייסבוק, לא מייצרת דיאלוג עם הקהל הישראלי, ואין לדעת כמה ישראלים ויתרו באמת על אוקיינוס התוכן שאחראי ל"אמילי בפריז" ול"משחק הדיונון" - אבל נראה שגם בקומות הגבוהות הבינו: התמיכה ב"פארחה" הפכה לפארסה, וכשמפגינים ניתוק - חוטפים ניתוקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו