"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שנה בלעדיה: המחווה המרגשת לזכרה של קורין אלאל
המוזיקאית שהלכה לעולמה אחרי מאבק במחלה, הותירה שירים רבים שכתבה והלחינה • שיר שלא הספיקה לשמוע לפני מותה יתא והושמע לבת הזוג שלה
קורין אלאל. צילום: קוקו

שנה בלעדיה: המחווה המרגשת לזכרה של קורין אלאל

המוזיקאית שהלכה לעולמה אחרי מאבק במחלה, הותירה שירים רבים שכתבה והלחינה • שיר שלא הספיקה לשמוע לפני מותה יתא והושמע לבת הזוג שלה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

קשה להאמין, אבל חלפה שנה בדיוק מאז שהמוזיקאית קורין אלאל הלכה לעולמה, לאחר מאבק עיקש ואמיץ שמחלה קשה. אלאל הותירה מאחור רפרטואר עשיר ואחד השירים האחרונים שהלחינה נקרא "מערב לדמיון".

הזמרת והיוצרת נעומי טוב אלמליח הקליטה את השיר, כחלק מפרויקט שלה ושל בעלה, הפייטן הבינלאומי ליאור אלמליח. היא סיפרה על משמעות היצירה עבורה והמפגשים עם אלאל.

"כשחיפשתי חומרים לאלבום נפגשתי עם הרבה אמנים ויוצרים מוערכים. במפגש עם קורין, זכיתי להכיר אשה מהממת, עם לב פתוח ומזמין, מלאה בחן ונועם יוצאי דופן. עשינו יחד סשן השמעות שכלל מספר שירים מקסימים, אבל כששמעתי את השיר 'מעבר לדימיון' שהלחינה וכתבה יחד עם מאיר גולדברג הנהדר, מיד נשבתי בקסמו. הרגשתי שהוא שלי, שהוא מדבר בשפתי וכרוך בנשמתי.

קורין אלאל,צילום: בן פלחוב



"לקח זמן עד שאני וערן מיטלמן, שאחראי על הפקת האלבום כולו הצלחנו לדייק את השיר
באופן שלם. השיר אצלי מספר שנים והוא עבר מספר גלגולים. בפעם האחרונה לפני כשנה וחצי האזנו לו שוב ונדהמנו מהרלוונטיות שלו, נדמה כאילו הטקסט המרגש שלו נכתב על ימינו ומספר סיפור של כאן ועכשיו. כשהחלטנו לשחרר את השיר, ליאור אלמליח בעלי והשותף לדרך המוזיקלית שלי לאורך כל השנים, שלח בהתרגשות הודעה לקורין וכתב שהוא מחכה לשלוח לה אותו בגרסתו הסופית. קורין שמחה וציפתה לשמוע, אך לצערנו נפטרה ולא זכתה לשמוע את הגרסה הסופית. את השיר השמעתי לרותי, זוגתה.

"היה לי חשוב לקבל את אישורה ולתת לה השמעה ראשונית לאוצר שקורין הותירה אחריה - מוזיקה שהיא מורשת, שהיא כאן בכדי להישאר, לחבק ולהרחיב את הלב . זו זכות מבורכת להמשיך להדהד ולקחת חלק ביצירה מקורית נפלאה של קורין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו