"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחבר ''אבא עשיר, אבא עני'' מזהיר: ''הקריסה כבר כאן''

רוברט קיוסאקי, מחבר רב המכר שנמכר במיליוני עותקים, פרסם ברשת X פוסט שבו הודיע כי המפולת שחזה לפני 24 שנה מתרחשת עכשיו • הוא לא צירף נתון אחד או תאריך, וההיסטוריה של אותה תחזית מ-2002 מספרת סיפור אחר לגמרי

,עודכן
0השמעה
(FILES) In this file photo taken on March 9, 2020 Meric Greenbaum, Designated Market Maker IMC financial looks up at the board before the opening bell right before trading halted on the New York Stock Exchange on in New York. - Wall Street stocks finished another rocky session much lower on March 23, 2020 amid partisan squabbling over a giant stimulus package as the Federal Reserve announced new emergency measures. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) *** Local Caption *** 03.05.20
25.12.20 ? , TIMOTHY A. CLARY / AFP
הקריסה כבר כאן, מי שעשה את זה - מוגן. צילום: TIMOTHY A. CLARY / AFP
רוברט קיוסאקי, מחבר רב המכר "אבא עשיר, אבא עני", פרסם אתמול (רביעי)ברשת Xאזהרה חדה: "חוזר על עצמי: הכלכלה העולמית קורסת. ניבאתי את זה בספרי 'הנבואה של אבא עשיר'. מי שפעל לפי ההנחיות בספר הזה נמצא היום בסדר". שאר הפוסט הבטיח לעוקבים שהם עדיין יכולים לצאת מזה מרוויחים. מה שהוא לא ציין הוא שהתחזית הזו כבר פספסה פעם אחת, בתאריך מדויק.

הפוסט המשיך בטון שמוכר לעוקביו: "זכרו, עדיין לא מאוחר מדי לעשות שינויים. זכרו שבכל קריסה אנשים רבים נמחקים ומעטים מתעשרים. אני רוצה שאתם תהיו אלה שמתעשרים". קיוסאקי לא צירף לדבריו שום נתון, לוח זמנים או טריגר כלכלי מסוים, ובניגוד לרוב ההתבטאויות שלו, הפעם הוא גם לא הזכיר קריפטו.

נבואה ישנה - אבל מאוחרת בעשר שנים

הבעיה עם התחזית הזו היא בעיקר שהיא לא חדשה. הנבואה של אבא עשיר, שיצא לאור ב-2002 בשיתוףשרון לכטר, טען שהמערכת הפיננסית העולמית חשופה לקריסה היסטורית בגלל חוב מופרז וספקולציה, ושהמפולת תגיע כשדור הבייבי בום יתחיל למשוך את חסכונות הפנסיה שלו.

התאריך שהופיע בספר: 2016, השנה שבה הבייבי בומרס הראשונים הגיעו לגיל 70. המפולת ההיא לא הגיעה. חברת החינוך הפיננסי של קיוסאקי הסבירה מאוחר יותר שהמשבר של מרץ 2020 הוא התגשמות הנבואה, ושהתחזית פשוט פספסה בארבע שנים.

ומה קורה בפועל?

מדד דאו ג'ונס נגע בשיא כל הזמנים בתחילת החודש, ומדד ת"א 125 רשם מתחילת השנה עליות דו ספרתיות חדות למרות התנודתיות סביב ההסלמה במזרח התיכון. מנגד, יש חלק אחד בתזה של קיוסאקי שכן עבד:מחיר הזהב שבר השנה שיאים חוזרים ונשניםוחצה את רף 5,600 דולר לאונקיה, על רקע חולשת הדולר, רכישות של בנקים מרכזיים וחשש גיאופוליטי מתמשך. ה-OECD אכן הוריד את תחזית הצמיחה העולמית ל-2026 לכ-2.8%.

מדד הדאו ג'ונס // צילום ארכיון: איי.אף.פי,צילום: צילום ארכיון: איי.אף.פי
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר