בצל המתיחות: מחיר הנפט שוב עולה - הזהב בשיא

המתיחות מול איראן מביאה את המשקיעים לנקוט משנה זהירות ומחירי הנפט עולים ל-65 דולר לחבית • הזהב שוב מעל 5,000 דולר • בנק ההשקעות השוויצרי לומברד אודייר העריך השבוע שמתקפה אמריקאית על איראן עלולה להביא את הנפט ל-100 דולר לחבית

מיכלית נפט איראנית (ארכיון). צילום: EPA

המתיחות שהולכת ומתפתחת במפרץ הפרסי שולחת את מחירי הנפט לעליות של 5% כך שמחיר חבית עולה כעת ל-65 דולר. גם הזהב חוזר להיסחר מעל ה-5,000 דולר לאונקיה וזה משקף (שוב) את ההיערכות של המשקיעים לנקודה בה עלולה ארה״ב לתקוף את איראן. נזכיר כי השבוע העריך בנק ההשקעות השוויצרי, לומברד אודייר כי תקיפה אמריקאית על איראן וחסימה של מייצרי הורמוז תביא את הנפט לרמה של 100 דולר לחבית.

מכלית נפט עולה באש מול חופי בריטניה // מתוך טוויטר

עכשיו צריך לזכור את הדבר הבא. אמנם מחיר הנפט עולה וכך גם מחיר הזהב אבל במקביל נרשמות עליות שערים בוול סטריט וזה אומר שיותר מהכל רף העצבים עולה. מהצד האחד העליות במחירי נכסים שנחשבים לחוף מבטחים מוסברות על ידי המתיחות במפרץ הפרסי אבל במקביל נרשמות עליות גם בשוק המניות, עליות שמוסברות בהסברים מעולמות הכלכלה שלא לקוחות בחשבון אסקלציה במפרץ הפרסי.

עוד נתון שכדאי לשים אליו לב נמצא בשוק האג״ח וכאן אנחנו רואים את התשואות של האג״ח הממשלתי האמריקאי עולות וזה נתון שאין לו הסבר שכן באופן תיאורטי, אםן המשקיעים היו חושבים שהתלקחות צבאית במפרץ הפרסי תביא ללחץ כלכלי, הרי שהיינו מצפים לראות את שוק המניות יורד, את התשואות בשוק האג״ח יורדות, את מחירי הנםפט עולים וכך גם מחירי הזהב. אבל נכון לרגע זה - הכל עולה.

אז אם אנחנו מצפים למצוא תשובות בשוק הכסף, או רמזים מבנקי ההשקעות, הרי שגם בשוק הזה הבלבול שולט, או נכון יותר חוסר הוודאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר