ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה היום (שני) לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אריאל קלנר לתקן את חוק השידור הציבורי הישראלי ולקבוע כי יו"ר מועצת התאגיד יגיש לוועדת הכלכלה, עד 30 באפריל כל שנה, את הדוחות הכספיים ודוח הפעילות של השנה הקודמת. עוד אושר כי הוועדה תקיים דיון בעיקרי הדוחות, בהשתתפות מנכ"ל התאגיד ויו"ר המועצה, וחובה זו תהייה בתוקף כהוראת שעה לארבע שנים.
ועדת הכלכלה // דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ
יו"ר הוועדה ביטן פתח את הדיון וציין כי הוצעה הצעת פשרה שמאפשרת דיונים בשנים הראשונות והוא מאמין כי לאחר כמה דיונים לא יהיה צורך בכך. ביטן הוסיף כי בהצעה קיימת חובה על התאגיד להגיש את החומר ויש חובה להופיע בדיון בוועדה.
ח"כ יסמין סאקס פרידמן התייחסה לדבריו של ביטן ואמרה כי הצעת החוק "מיותרת" מכיוון שדוחות הפעילות והדוחות הכספיים מופיעים באתר של התאגיד. "אתה רוצה לראות דוח? הולכים לאתר ומדפיסים", אמרה.
ביטן השיב: "זה שאתם לא רוצים שהוועדה תדון ויהיה פיקוח ציבורי, מדאיג אותי".
ח"כ שלי טל מירון הציגה את ההסתייגויות של מפלגת יש עתיד להצעה. היא פתחה בציון יום ה-612 למלחמה והזכירה את 55 החטופים. ח"כ טל מירון הוסיפה כי היא רואה בפשרה הזו פסול ולדבריה הכל חלק ממתקפה חזיתית על התאגיד.
"אם החוק היה עומד לבדו ורק רוצים לפקח, אז הייתי אומרת ניחא, אנחנו מבינים שזאת ממשלה שרוצה להצר את התקשורת החופשית בישראל ולייצר מנגנונים כלכליים שישתלטו על התקשורת החופשית, הערוצים ייחנקו ויהיו תלויים בממשלה ויהפכו לשופרות של הממשלה ואת זה אנחנו רוצים לעצור", אמרה.
ח"כ סאקס פרידמן הוסיפה גם היא להסתייגויות וציינה כי חברי הכנסת יכולים לזמן דיון בוועדה וחזרה על כך שהצעת החוק לטענתה "מיותרת". ח"כ סאקס פרידמן הציגה בפני הוועדה את דוח הפעילות שהדפיסה מאתר התאגיד והציגה מה מופיע בדוח. "אין לנו התנגדות מטורפת לחוק הזה אנחנו פשוט מבזבזים את הזמן, הייתי רוצה פיקוח על מפעלי ים המלח ועל משאבי טבע, על דואופול תנובה ודבאח על זה שקבינט יוקר המחיה לא מתכנס".
ביטן התייחס להסתייגויות של יש עתיד ואמר כי הוא דוחה את כל הטיעונים בעניין החוק הזה. ביטן הוסיף כי אין פגם בכך שהצעת החוק היא פרטית. "בניגוד לכל ההצעות שלא קידמתי את רובן – אני לא רואה בעיה בהצעה הזו ואין מניעה לפיקוח פרלמנטרי, ואין לזה קשר לרפורמה של קרעי", אמר.
ח"כ אלון שוסטר הציג את ההסתייגויות של המחנה הממלכתי וציין גם הוא כי יש לוועדה אפשרות לזמן דיון כולל על המתרחש בתאגיד. שוסטר הוסיף כי וועדת הכלכלה "צריכה להשקיע את זמנה בהזנקת ענפי המשק השונים - הייטק, תעשייה, חקלאות". ביטן השיב כי הדיון בעניין התאגיד יתקיים רק ביוני 2026. "אז מה אתם דואגים?".
בתום הדיון אושרה ההצעה ברוב של שמונה תומכים בהם היו"ר ביטן, קלנר, ח"כ שלום דנינו, ח"כ ששון גואטה, ח"כ מיכל וולדיגר, ח"כ אברהם בצלאל, ח"כ אלי דלל וח"כ אליהו ברוכי. מול ארבעה מתנגדים בהם ח"כ טל מירון, ח"כ פירדמן, ח"כ ירון לוי וח"כ שוסטר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו