לאחרונה פרסם הבנק העולמי עדכון לתחזית הצמיחה העולמית. ב־2024 מוערכת הצמיחה ב־2.4% לעומת 2.7% בתחזית הקודמת. ב־2023 היא מוערכת ב־2.1% לעומת 1.7% בהערכה הקודמת. זאת לעומת 3.1% ב־2022. בארה"ב ההערכות הן לצמיחה של 0.8% ב־2024 (חצי מההערכה הקודמת), וב־2023 של 1.1% (כפול מההערכה הקודמת).
אפשר לראות כי ההערכות לצמיחת הכלכלות בעולם משתנות חדשות לבקרים. לכך וגם לגורמים אחרים, ובהם כאלה הספציפיים לכל ארץ וארץ, יכולות להיות השפעות משמעותיות על כלכלתם של משקי הבית. כאשר מדברים על בניית חופש פיננסי למשק הבית, רבים משקיעים את זמנם בהבנה כיצד להרוויח כסף, ולא מקדישים מספיק תשומת לב להערכות ולהגנה על הכסף שלהם.
אז איך בונים ונערכים לבניית חיסכון לעת חירום כלכלית?
העדיפות צריכה להיות לבניית קרן חירום שגודלה אמור לכסות את הוצאות משק הבית לחצי שנה עד שנה לפחות. כמו כן, בעת כזאת תשומת לב מרבית צריכה להיות לסעיפי ההוצאות למיניהם, בין השאר: בחינת ההוצאות להחזרי אשראי, החלפת אשראי יקר בזול יותר ופירעון של אשראי בלתי נחוץ אם ניתן, הקפדה על אי־כניסה להוצאות שאינן נחוצות ממש ועוד.
במה להשקיע את קרן החירום?
יש כמה אפשרויות סולידיות, והחלוקה הפנימית היא ספציפית לכל משק בית. בכל מקרה השארת הסכום בחשבון עובר ושב טובה פחות, בעיקר במציאות הכלכלית הנוכחית. בעת ביצוע התהליך הסתייעות באנשי מקצוע בתחום יכולה להביא תועלת. עם האפשרויות להשקעה אפשר למנות פיקדונות בבנקים, קרנות נאמנות כספיות, קופות גמל להשקעה, מלווה קצר מועד, איגרות חוב ממשלתיות אחרות ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו