כמעט שנה אחרי שפרצה לחיינו בסערה, וחודשים ספורים לפני שהחיסון (כך כולנו מקווים) ינחת בנתב"ג, אפשר בהחלט לומר שהקורונה שינתה סדרי עולם. דבר אחד בטוח: ההתנהלות שונה, וחברות, אדריכלים, ספקים ובעצם כולם המציאו את עצמם מחדש. הפרויקטים, השיפוצים והבנייה נעשים בצורה יעילה ומהירה יותר, וכולם מרוצים. הערכה: השינוי ימשיך גם הרבה אחרי הקורונה.
שנת 2021 מתקרבת בצעדי ענק, וכולנו תקווה שתהיה טובה ושגרתית. נגיף הקורונה עוד כאן, אבל האופטימיים שבינינו כבר מפנטזים על אישור החיסון והגעתו ארצה, מה שיסמל התחלה של חזרה לשגרה. אם נסתכל על הצד החיובי של העניין, החודשים החולפים לימדו אותנו שאפשר להסתגל לכל דבר, גם לשינויים משמעותיים באורחות החיים ולטלטלה גדולה.
מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>
יעידו על כך אנשי מקצוע בתחומים מגוונים, ובהם גם העוסקים במלאכת עיצוב הפנים, שם הנפשות הפועלות השכילו לשנות ולהתאים שיטות עבודה על מנת שהפרויקטים ימשיכו להתנהל כסדרם.
כמו בענפים רבים, המגפה גרמה לתנודות רבות גם בשוק הנדל"ן. אך נתוני רשות המיסים שפורסמו לאחרונה מעודדים ומורים על כך שענף הבנייה מוביל את התאוששות המשק הישראלי.
עיצוב לצרכים העכשוויים
לדברי ברברה ברזין, מעצבת הפנים ובעלת בית ספר ללימודי עיצוב פנים, "בניגוד למוצרי צריכה שעליהם ניתן להתווכח האם הם באמת נחוצים בתקופה הזאת, אנשים תמיד יצטרכו קורת גג. הבנייה נמשכת ולצידה מורגשת תנופה אדירה בענף השיפוצים, מכמה סיבות.
"ראשית, חלק מאלה שהתכוונו לרכוש דירה חדשה הקפיאו את התהליך, עד שהמצב יתבהר. בינתיים הם מבצעים התאמות בביתם על מנת שיתאים עד כמה שניתן לצרכיהם העכשוויים. שנית, בקרב אלה שממשיכים בשגרה והכנסתם לא נפגעה (ומדובר בחלק הארי) התפנו כספים, בפרט לאור העובדה שעולם התרבות, מתחמי הפנאי והבילויים הורידו הילוך או נסגרו, וזה עוד לפני שדיברנו על החופשות לחו"ל שבוטלו.
"במקום לבלות בחוץ הם נמצאים בבית ויש להם שפע של זמן להבין מה נכון עבורם, מה יהפוך את הבית שלהם ליותר פונקציונלי, נגיש ומפנק. אנחנו מרגישים את זה היטב בזמינות הנמוכה של אנשי המקצוע והקבלנים וגם בתכונה הרבה באולמות התצוגה ובחנויות העיצוב שכן נפתחו, ובזינוק ברכישות אונליין של פרטי עיצוב ופריטים לבית".
שיווק באפיקים יצירתיים
משבר הקורונה הוביל חברות לחפש אפיקי שיווק יצירתיים וקידום פיתוחים טכנולוגיים, שיאפשרו לקיים מסחר רציף, ידידותי ואיכותי חרף הסגרים והריחוק הפיזי.
לדברי אלון בבג'ני, מנכ"ל ובעלי רשת השטיח האדום, "השנה החולפת האיצה באופן ניכר פיתוחים טכנולוגיים בתחומים רבים וכך גם בגזרת עיצוב הבית. השכלנו להבין את הצורך באתר אונליין כשפתחנו את העסק בשלהי 2014, ובזמן הסגרים האתר הפך לאופציית הרכישה היחידה.
"אם בעבר הוא שימש בעיקר את הקהלים הצעירים, הרי שלאור הקורונה הפך לשימושי גם בקרב קהלים מבוגרים יותר, שעד כה חששו לבצע רכישות און ליין. טרם המשבר יזמי האון ליין לא לקחו את טווח הגילים הזה בחשבון, והודות לו התחילה אינטראקציה עם הקהל האיכותי הזה, שמעריך איכות ולא רק יופי".
בבג'ני מספר גם על השקת טכנולוגיית הדמיה חדשנית - כלי שמאפשר ללקוחות לבחור את השטיח בקלות ובנוחות ולהתאים אותו במדויק לחלל הנתון על ידי העלאת תמונה של החלל אישי שלו. הטכנולוגיה האינטואיטיבית יודעת לאמוד את גודל השטיח הרצוי על פי פרופורציות הרהיטים בתמונה שהלקוח צילם והזין באתר.
"מאז השקת הטכנולוגיה אנחנו עדים לעלייה מתמדת בהיקף המכירות און ליין, ולא רק בקרב הדור הצעיר. אין ספק שהקורונה השפיעה על הרגלי הרכישה של הלקוח ועל הדרך שהוא בוחר לשדרג את ביתו".
התאמת חומרים לתקופה
אייל שימן, מנכ"ל ומבעלי חברת למינם ישראל, יבואנית משטחי למינם, מסביר: עד לפני תקופת הקורונה ההיבט העיצובי היה מהותי בעת רכישת משטח זה או אחר לחדר רחצה או למטבח. הסגנון, ההתאמה לחלל, הצבע, היוו מאפיינים חשובים בעת הבחירה.
"כעת הצטרפו לשיח שאלות כמו עמידות החומר, המאפיינים של למינם, האם הוא אנטיבקטריאלי, האם הוא סופח חומרים. זו בהחלט חשיבה אחרת והתייחסות שונה לענף העיצוב. בכל הקשור ללמינם, אכן מדובר בחומר אנטיבקטריאלי, עמיד, שאינו סופח חומרים, כך שהוא מאוד עדכני לתקופה הנוכחית".

קידום תהליכים בזום
הדס רוט, מעצבת פנים בהלל אדריכלות, מסבירה שהזום שקיבל נוכחות בכל בית ובית עסק, הפך רלוונטי גם בתהליך העיצוב.
"לפני הקורונה כל החלטה דרשה שנגיע לפרויקט, לאולם התצוגה או לפגישה עם הלקוח, על מנת להמשיך בתהליך השיפוץ או הבנייה", היא אומרת. "הזום כמובן מזרז משמעותית תהליכים וחוסך זמן לכל הנוגעים בדבר. התוצאה זהה ומאפשרת לנו כמשרד המתמחה בעיצוב ותכנון לעבוד ביעילות רבה ולזרז במהירות את השלמת הפרויקט".
בחירת אביזרים בווידאו
שלומית לזרוביץ, מנהלת השיווק של רשת סטודיו קרמיקה, מסבירה כי פגישות וירטואליות בווידאו בין אנשי המכירות לבין הלקוח הפכו לדבר שבשגרה.
"מי היה מאמין לפני הקורונה שלקוח יבחר חיפויים, אסלות, אמבטיות או ברזים בלי להיות נוכח, למשש ולראות במו עיניו את המוצר?", היא שואלת. "הלקוח סומך על איש המכירות ומקבל ממנו פגישה מלאה שכוללת סיור באולם התצוגה, הצעת מחיר ישירות למייל ובמידת הצורך גם משלוח דוגמאות עד למפתן הבית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו