סטייל בינלאומי
לראשונה בישראל רשת העיצוב הבינלאומית אלטוני פותחת סניף בישראל. מותג העל האיטלקי יפתח סניף בעיר העיצוב דיזיין סיטי, שנבנית במעלה אדומים. הרשת שכרה 300 מ"ר משרדים במתחם. אלטוני צפויה להצטרף ליותר מ-120 מותגי עיצוב בינלאומיים, שכבר שריינו את מקומם במתחם.
עיר העיצוב דיזיין סיטי, שנבנית על ידי יזמית הפרויקט חברת קס גרופ במישור אדומים, בהשקעה של 400 מיליון ₪, תשתרע על כ-110 אלף מ"ר ועוד כ-50 אלף מ"ר שטחים ציבוריים. המתחם יעוצב על ידי האדריכל שלמה גרטנר, בהשראת מלון Venetian בלאס וגאס. המקום יכלול מתחם לעיצוב הבית, מתחם הסעדה אשר ישתרע על כ-5,000 מ"ר וכ-1,400 מקומות חניה.
לדברי פנינה רווח מנכ"לית דיזיין סיטי, במרכז יהיו כ-300 חנויות מעולם עיצוב הבית – ריהוט, עיצוב, מוצרי חשמל, קרמיקה, וילונות, ידיות, טפטים ועוד.
משכיר הממשלה
בעוד מדיניות השיכון של הממשלה החדשה בערפל קרב, שר השיכון החדש יעקב ליצמן מתחייב לעודד מדיניות שכירות ארוכת טווח לדיור בר השגה. “הרחבת תחום הדיור להשכרה ארוכת טווח לכל רחבי המדינה היא ערך מרכזי עבור משרד השיכון'', אמר השר.
החברה הממשלתית דירה להשכיר מובילה כיום כ-40 פרויקטים ברחבי הארץ עם למעלה מ-8,000 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח. החברה מכתיבה את מפרט הבנייה, מפרט התחזוקה ונוסח הסכם השכירות לתקופה של 15 שנים.
בתקופה הקרובה צפויים להגיע לסיומם מכרזים נוספים, הן בפריפריה והן בלב אזור הביקוש, וביניהם פרויקט משולש הבורסה ברמת גן, פרויקט תע"ש השלום בתל אביב ופרויקט ביקנעם.

286 דירות להשכרה על אדמות בן שמן // הדמיה: Totem
השבוע אושר פרויקט משמעותי נוסף על אדמות מושב בן שמן בשכונה חדשה בלוד. חברת פרשקובסקי זכתה במכרז להקמת פרויקט שיכלול 352 יחידות דיור, מהן 286 דירות להשכרה ארוכת טווח.
מנכ"ל דירה להשכיר יאיר טל: "האטרקטיביות של דירה להשכרה לטווח ארוך גדלה בימים אלה, לאור אי הוודאות עקב המשבר במשק והקשיים שחווים רבים בתשלומי המשכנתא".
ברוכים הבאים לנתניה
חברת שראל, שעבדה שעות נוספות בתקופת הקורונה על מנת לספק תרופות וציוד רפואי למערכת הבריאות, החלה בשיווק פרויקט מרכז העסקים SBC.
הבניין, שנמצא בשלבי בנייה מתקדמים, ממוקם ברחוב הגביש באזור התעשייה פולג בנתניה, בסמוך לבניין הקיים של שראל. המבנה משתרע על 16,000 מ"ר ב-10 קומות על שטח של 19 דונם. האכלוס המלא של הפרויקט צפוי בסוף הרבעון הראשון של שנת 2021.
"זו הזדמנות לעסקים שמעוניינים להוזיל עלויות משרדיות, לשפר נגישות ולהצטרף לחברות המובילות במשק, ביניהןeBay , טבע ואלביט, שעברו לאזור התעשייה פולג", אמר מנכ"ל שראל אבי בוסקילה.
יו"ר החברה שלמה גרופמן, הנמנה עם בכירי הנדל"ן בישראל, אמר: "המיקום המרכזי של הפרויקט, בצירוף ההשקעה האדירה של עיריית נתניה בתוכנית נרחבת לפיתוח האזור, הם גורמים חשובים שראשי חברות לוקחים בחשבון".
חברת שראל תהיה אחראית לניהול הבניין, והיא תאכלס את קומות 1-4 לצרכיה. שאר הקומות יוצאות כעת למכירה במחירי השקה, כשההעדפה היא למכירת קומות שלמות או חצאי קומות, במטרה ליצור סביבת עבודה איכותית תוך חיסכון בעלויות. מחיר השיווק המיוחד להשקה הוא כ-9,800 ₪ למטר ועבור הקומות העליונות כ-10,900 ₪ למטר.
לאחרונה נחתמה עסקה ראשונה בפרויקט: קומה 6 ששטחה 1,550 מ"ר נמכרה ב-16,950,000 ₪ (כולל 15 מקומות חניה). השיווק של קומה נוספת בעיצומו של מו"מ ונרשמת התעניינות גם לגבי יתר הקומות. את הפרויקט מבצעת חברת הבנייה אל-הר הנדסה מקבוצת קרדן.

הדמיית הפרויקט // קרדיט: יח"צ
תחת גג אחד
התארגנות יוצאת דופן בענף הבנייה כוללת לא רק את הקבלנים, אלא גם את כל הארגונים והגופים המלווים - מתכננים, אדריכלים, מעצבי פנים, מועצת הבנייה הירוקה, הסתדרות עובדי הבניין ותעשיות הבנייה, פורום ה-15, מתווכים, שמאים, שיפוצניקים וקבלני מיזוג אוויר.
בראש פורום ענף הבנייה בכנסת, שיכלול כ-30 ארגונים שונים במגוון תחומים, המייצגים מאות אלפי עובדים, יעמדו ח״כ איתן גינזבורג יו״ר סיעת כחול לבן ויו״ר ועדת הכנסת וח״כ מיקי זוהר יו״ר הקואליציה. נציגי כל סיעות הבית יהיו חברים. המטרה: לפעול לשיפור ושידרוג הבנייה בישראל על כל ענפיו, לטובת הציבור.
נפרדים מבית האבות
חברת ינוב רכשה במסגרת עסקת קומבינציה מגרש ברחוב בורוכוב 43 ברעננה, במקום מושבו של בית האבות הוותיק נווה הורים. המוכרים הם בני משפחת קוך, שהפעילו את בית האבות משנת 1958.
במגרש ייבנה בניין מגורים בן 9 קומות. השבוע נהרס המבנה, ולאחר אישור התב"ע וקבלת ההיתר תחל הבנייה. שטח המגרש 1,283 מ"ר. הבניין יכיל תמהיל דירות של 3-5 חדרים ופנטהאוזים. חברת ינוב מקדמת את התב"ע לפרויקט במסגרת התוכנית הכוללנית ר"ע 3000 ברעננה.
חברת ינוב פעילה באזור השרון במשך שנים ובנתה פרויקטים רבים ברעננה, כפר סבא, הוד השרון והרצליה, ביניהם מגדלי הדר, בר אילן, ז'בוטינסקי ועוד.
לדברי שגיא לנצ'נר מנכ"ל ינוב, "אנו שמחים להוציא לדרך את הפרויקט ברעננה, שממוקם בלב שכונה ירוקה במיקום אסטרטגי ומרכזי בסמוך לצירי תחבורה ציבורית ולדרכי גישה מרכזיות, וכן בסמוך לאזור מסחר מקומי. הביקושים למגורים ברעננה גבוהים מאוד, אך היצע הדירות לא מספיק.
"הפרויקט שלנו יציע יחידות דיור בסטנדרט גבוה מאוד ובתמהיל מגוון. בקרוב נתחיל בשלב השיווק. קהל היעד שלנו יהיה משפחות צעירות מבוססות שרוצות לגור בלב העיר בסמוך למרכזי מסחר, רפואה, חינוך ומוקדי בילוי".
50 דקות מדימונה לתל אביב
אחרי שתחנת הרכבת הוקמה בטעות בפאתי דימונה והפכה לסוג של פיל לבן ומנותק, השבוע אושרה הזזתה ללב העיר. ״רגע היסטורי לדימונה״, הכריז ראש העירייה בני ביטון.
לאחר דיון ארוך וממוקד עם הוועדה המחוזית, אושרה פה אחד הקמת מרכז תחבורתי חדיש עם תחנת רכבת מהירה לתל אביב, שתגיע ליעד תוך 50 דקות. כמו כן יוקמו תחנת אוטובוס מרכזית ותחנת מוניות.
מתחם מסחרי ומשרדים ייצרו מקומות תעסוקה חדשים לתושבי דימונה. עלות המיזם כ-350 מיליון ₪. המרכז התחבורתי יוצא כעת לתהליכי תכנון, אשר יימשכו כשנה וחצי.
קצר וקולע
- יאיר פינס מונה לתפקיד מנכ”ל משרד הבינוי והשיכון. הכיוון שלו: מענקי הלוואות במקום מחיר למשתכן. בשנה האחרונה היה עמית מחקר באוניברסיטת הרווארד בבית ספר קנדי למדיניות ציבורית במרכז לממשל ועסקים, שם עסק בין השאר במדיניות מקרקעין ודיור בר השגה.
- חברת בנייני העיר הלבנה חתמה על שותפות עם ישרוטל (50%) להקמת מלון ברחוב פינסקר בתל אביב. התוכנית היא להקים כ-170 חדרים בהשקעה של כ-200 מיליון ₪.
- חברת בילדאפ מקבוצת בסט זכתה במכרז להקמת משרדי בית פלאפון בפארק עופר של מליסרון. הבנייה תתבצע בתוך 7 חודשים בלבד, בהיקף 30 מיליון ₪. החברה תעזוב את משכנה הוותיק בבית הוורד בגבעתיים אחרי 22 שנים.
- אופיר שרון מסיים את תפקידו כסמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת בית וגג, המבצעת עשרות פרויקטים ברחבי הארץ.
- חברת צמח המרמן תרכוש מקבוצת רוזיו של האחים יובל ויניב רוזיו 50% מהמניות של חברת הפרויקט, המחזיקה בזכויות לביצוע תמ״א 2 ברחוב ויצמן פינת פנקס בתל אביב, סמוך לכיכר המדינה. הפרויקט כולל הריסה ופינוי של שני בניינים ישנים עם 41 דירות והקמת שני בניינים עם 73 דירות במקומם.
- בקבוצות של ארבעה דיירים לאורך שלוש יממות יצאו 240 דיירי פינוי-בינוי לבחור דירות בפרויקט רובע איילון של חברת מצלואי בבת ים. הבנייה צפויה לצאת לדרך בחודשים הקרובים ותכלול 1,100 דירות במגדלים בני 43 קומות.
- חברת גב-ים מקימה מרלו"ג חדש בשטח כ-7,600 מ"ר בתחומי המועצה האזורית גדרות ותשכיר אותו תמורת למעלה מ-4,000,000 ₪ בשנה לחברת אגם לוגיסטיקה ואחסנה.
- חברות אמות השקעות ואלייד נדל"ן זכו במכרז למתחם K - המכרז הראשון ששווק במסגרת פרויקט רובע הכניסה לעיר ירושלים. סכום ההצעה עומד על 180 מיליון ₪, לא כולל מע"מ ולא כולל הוצאות פיתוח. למתחם תוכנית בתוקף המאפשרת הקמת שני מגדלים בני 36 קומות כל אחד למשרדים, מסחר ומלונאות.
- קבוצות רם אדרת ולומינה מדווחות על הריסת שני בניינים בני 3 קומות עם 12 דירות ברחוב המעין 11 בשכונת ארלוזרוב בגבעתיים, במסגרת פרויקט תמ"א 238. הבניין החדש יהיה בן 7 קומות עם 30 דירות.
- מזל טוב ליועצו של שר השיכון ליצמן יעקב איזק, שחיתן את בתו במודיעין עילית. באירוע נכחו בין השאר השר ליצמן, ח"כ ניר ברקת, ח"כ יעקב טסלר, מרדכי בריסק, טוביה פריינד ועוד.
- רשות מקרקעי ישראל הוציאה למכרז 70 דונם למסחר ותעשייה קלה בפארק התעשיות קריית מלאכי בתימורים. מדובר ב-18 מגרשים הצפויים להכניס לקריית מלאכי מיליוני שקלים לתקציב. ראש העיר אליהו זהר: "קריית מלאכי בתנופת נדל"ן שלא נראתה מעולם".